Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında Bin 453 İşçi Alımı Yapılacak

İŞKUR aracılığıyla çeşitli kamu kuruluşlarına Toplum Yararına Program kapsamında bin 453 işçi alımı gerçekleştirilecek. 

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 20:59

Alımı 10 şehir gerçekleştiriyor. İşçilerin tamamı kamu kurumlarda istihdam edilecek. Başvuru yapacak adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları gereklidir. 

18 yaşını tamamlamış olması gereken adayların aynı zamanda öğrenci de olmamaları gerekmektedir. Ancak açıköğretim fakültesinde eğitim görenler açısından herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Alımı Gaziantep, İstanbul, Gümüşhane, Isparta, İzmir, Tekirdağ, Yozgat, Balıkesir, Eskişehir, Zonguldak şehirleri yapıyor.

Bu alım kapsamında istihdam edilecek personeller toplamda 6 ay süreli olarak çalıştırılacaktır. Bu alımlar için başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 26 Şubat olarak belirlendi. 

Başvurular İŞKUR ilanları internet sayfası üzerinden gerçekleştirilebilecek. İş arama yaparken TYP seçeneğinin işaretlenmesi gereklidir. İnternet sayfasından başvuru yapamayanlar için ise İŞKUR il müdürlükleri ve şubeleri yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ALO 170 hattıyla da başvuru yapılabilmektedir.

Yapılan başvuruların ardından adayların belirlenmesi aşamasına geçilecek. Belirlenen adaylar ise internet sitesinde ilan edilecektir. Belirlenen süre zarfında ise adayların görevlerine başlamaları gerekmektedir. Bu sürede başlamayanlar haklarından feragat etmiş olacak.

Bu program ile uzun süredir işsiz olan kimselerin yeniden iş gücü piyasasına kazandırılması amaçlanmaktadır.


Yorumlar