Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: TYP Kapsamında 10 İlde Bulunan Devlet Kurumlarına İşçi Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu üzerinden; Ağrı, İstanbul, Gaziantep, Niğde, Hatay, Eskişehir, Kırşehir, Kocaeli, Karabük ve Amasya'da kamu kurumları TYP işçi alımı yapılacak.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2019 12:49

Başvuru koşullarını sağlayan adaylar TYP işçi alım ilanlarına başvuru yapabilirler.

TYP Personel alım ilanları için adaylardan talep edilen 4 farklı koşul bulunuyor. İŞKUR üzerinden duyurulan bu dört madde şu şekilde,

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP İşçi Alımı Uygulama Alanları;

Çevre temizliği Kamusal altyapının yenilenmesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması Ağaçlandırma Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları

İlanlarda Yer Alan Uygulama Alanları

Yayında olan ilanlarda yer alan uygulama alanları şu şekilde, Çevre temizliği Kamusal altyapının yenilenmesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Toplum Yararına Program kaspamında yayımlanan işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığıyla kurumlara bildirecekler.

Bunun için adayların iki seçeneği var.

Birinci seçenecekte adaylar bulundukları il veya ilçelerdeki İŞKUR Müdürlüklerine giderek başvurularını bu birimler aracılığıyla bizzat yapacaklar.

İkinci seçenekte ise İŞKUR'un internet sitesine elektronik üye olmak ve bu üyelik üzerinden elektronik başvuru yapmak.


Yorumlar