Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden TYP Binlerce Personel Alımı Gerçekleştirecek

TYP personel alım ilanlarını yayımlayan kurumlar, TYP personel alımlarının yapılacağı şehirler TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların başvurabileceği uygulama alanları.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2019 17:54

Yeni haftanın ikinci günü itibariyle TYP personel alım ilanları onlarca kurum tarafından yapılıyor. Şehirlerde bulunan bakanlık birimlerine, mahalli birimlere, belediyelere ve belediye birimlerine TYP personel alımları yapılıyor.

Yayımlanan ilanlarda yer alan detaylara göre alım yapacak bazı kurumlar ise şunlar,

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversite Rektörlükleri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, Tarım İşletme Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Müftülükler.

TYP İLANLARININ YAYIMLANDIĞI ŞEHİRLER

TYP personel alımı için ilan yayımlayan kurumların bulunduğu şehirler arasında İstanbul, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Kars, Çanakkale, Denizli, Konya, Sakarya yer alıyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

İŞKUR üzerinden duyurulan TYP İlanlarına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları ise şunlar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

TYP İLANLARINA BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRECİ

Toplum Yararına Program kaspamında yapılan personel alımlarına başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. İsteyen adaylar başvurularını İŞKUR Müdürlüklerine şahsen yapacaklar isteyen adaylar ise elektronik ortamda başvuruda bulunabilecek.

İŞKUR'DA İLANLARI GÖRÜNTÜLEME

TYP İş İlanları Arama sayfasına Tıklayın TYP ilan sayfasına ulaşacaksınız. Bu sayfada hiçbir yeri doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanlara ulaşırsınız. İsterseniz ilan yayımlanan şehirleri seçerek, şehre göre de arama yapabilirsiniz.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar