Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: MEB, EGM, DSİ, MSB 703 Memur ve İşçi Alımı Yapılacak

İŞKUR aracılığıyla memur yada işçi alımı yapacağını duyuran kamu kurumları İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu grubu ilanlarında yer alan kadrolar Bu ilanlara başvuru yöntemi ve diğer detaylar.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2019 20:56

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanları memur yada işçi alımı yapacağını duyuran çok sayıda kurum bulunuyor.

Bu kurumların bazıları normal personel alımı yapacağını bazıları ise engelli, bazıları da terörle mücadelede yaralananlar ve bazıları eski hükümlü personel alımı yapacaklarını ilan ederler.

İŞKUR'da ilanı bulunan kurumların listesi ise şöyle;

MSB Personel Daire Başkanlığı, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi Genel Sekreterliği, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, Ağrı Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Adana İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Onarım Destek Komutanlığı, Öğretmenevi Müdürlüğü, Tüysüz Belediyesi,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu grubu personel alım ilanlarında toplam 753 personel alım yapılacak.

Yapılacak personel alım ilanın 600 kişilik kısmı Milli Savunma Bakanlığı'nca gerçekleştiriliyor.

Açık Kadrolar;

Büro Memuru (Genel), Grafiker, Sıhhi Tesisatçı, Fayans, Seramik Ve Karo Döşemecisi, Elektrikçi (Genel) Kasiyer, Taksi Şoförü, Bilgisayar Programcısı, Harita Teknikeri Kimya Mühendisi, Şoför (Yolcu Taşıma), Marangoz, Proses İşçisi, Beden İşçisi (Genel), Rezervasyon Elemanı, Aşçı Yardımcısı, Aşçı, Boyacı Ve Yüzey Hazırlamacı/Yapı Dekorasyoncusu, Metal Sac İşleme İşçisi, Oto Döşemecisi, Armadör İşçisi, Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi), Puantör, Temizlik Görevlisi.

BAŞVURU KOŞULLARI

Kurumlar tarafından yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların, kamuda çalışacak adayların sağlamaları gereken tüm şartlara haiz olmaları isteniyor. Bu şartlar DMK'da yer alan şartlardan oluşuyor.

Özel Şartlar;

Adayların ayrıca memur kadroları için KPSS, öğrenim, deneyim, yaş ve ikamet gibi özel şartları, işçi kadroları için mesleki yeterlilikleri sağlamaları isteniyor. İlanların bazılarında ayrıca ikamet şartı da bulunuyor.

Kamu Grubu İlanlarına Başvuru Koşulları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'ind maddesinde belirtilen şartları taşımak. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak ve sonucunun olumlu olması şartları yer alıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden memur alım ilanı yayımlayan kurumların ilanlarına başvuru yapacak adaylar, başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar.

Adaylar öncelikle ilana İŞKUR'un internet sitesinden ulaşacaklar. Burada isteyen adaylar elektronik başvuru yapacaklar. İsteyen adaylar ise ilan numarasını alarak İŞKUR Müdürlüklerinden şahsen başvuru yapabilirler.


Yorumlar