Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu!

İŞKUR ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu! Mayıs ayı içerisinde İŞKUR üzerinden farklı kadrolarda İlkokul mezunu 20 bin personel alımı yapılıyor. Alımlarla ilgili kadro dağılımı ve iş başvurusu detayları haberimizdedir.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2020 23:06

Mayıs ayının ikinci haftasını geride bırakırken her gün yüzlerce ilanın yayınlandığı İŞKUR üzerinden de yeni haftada farklı kadrolarda, şehirlerde ve alanlarda olmak üzere toplada 20 bin 299 personel alımı yapılacak olup ilgili alımlara başvurmak isteyenler için en çok alımın yapıldığı meslek grupları, başvuru şartları ve diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

En Fazla Hangi Kadrolarda?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda toplamda 20 bin 200 personel alımı yapılacak olup bu alımlarda en çok istihdam edilecek meslek grupları şu şekilde:

Beden İşçisi (Genel)3164, Bisküvi İmalat İşçisi625, Temizlik Görevlisi439, Satış Danışmanı / Uzmanı432, Makineci (Dikiş)431, Ön Muhasebeci421, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı418, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi417, Paketleme işçisi345, Kasiyer337, Meyve Sebze Ayıklama İşçisi252, Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik)232, Reyon Görevlisi226, Satış Nezaretçisi (Perakende Ticaret)199, Kurye 177, Forklift Operatörü168, Elektrikçi (Genel)162, CNC Torna Tezgahı Operatörü154, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı150 şeklindedir.

 

Başvuru Şartları

İŞKUR’dan yayınlanan ilanlara başvurularda adayların Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak gibi genel başvuru şartlarının yanı sıra kadroya ve kuruma göre değişmekle birlikte en az ilköğretim mezunu olmak, ilgili il veya ilçede ikamet ediyor olmak, erkekler için askerlik ile ilgisi olmamak, kadroya göre özel sertifika ya da belgelere sahip olmak, görevini yapmaya herhangi bir engeli olmamak gibi birtakım özel başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilanlara başvurmak isteyenlerin ilk olarak İŞKUR’a kayıt olması gerekmekte olup sonrasında adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx internet sitesi üzerinden ilgili kadrolara göre arama yaparak online başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Yorumlar