Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR GSB Kamu Personeli Alımı Kura Çekimi ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR GSB noter kura çekimi bekleniyor. Nihai liste'ye nasıl ulaşırım. Noter kurasında adı çıkan adaylar ilgili duyuruları takip ederek işbaşı yapabilecektir. 

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 18:12

İŞKUR'un ana sayfasına ulaşın. İş Arayan bölümünden kendi üyeliğinize giriş yapın. Açılan sayfada İş Başvurularım yazan bölüme tıklayın. Burada başvuru yaptığınız ilan gözükecek. 

Burada en başta ilan numarası olan yere (numaranın üstüne) tıklayın. Buraya tıkladığınızda ilan metnine ulaşacaksınız sayfayı en altta indirin. En alt tarafta nihai listeyi görüntüleyebileceksiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3,243 kamu personeli alımı başvuruları 15 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar alındı. Başvuru yapmış adaylar sonuçları ne zaman öğrenecektir. Adaylar noter kurası sonrası hangi unvanlar sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Temizlik görevlisi, otobüs şoförü, aşçı, elektrik tesisatçısı, cankurtaran, mekanikler, güvenlik görevlisi, tesisatçı, garson, teknisyen, muhasebeci ve daha pek çok farklı meslek kolundan alım yapılıyor. İlan şartlarına göre ilkokul lise önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapmıştır.

Adaylar kişisel durumları başvuru yapacağı unvan bazında olması gerekmektedir. Örnek temizlik görevlisine başvuracak adayın iş arayan kısmına temizlik görevlisi olarak iş arayan olması gerekmektedir.

27 Şubat 2019 tarihinde çekilen kura ile belirlenen kişiler işbaşı yapabilecektir. Engelli ve eski hükümlüler kura'dan sonra sözlü sınava tabi tutulacaktır. 

Mesleklerden çim alan tesisi teknikeri, makine teknikeri, muhasebeci ve gençlik lideri için kura'da çıkan kişiler sözlü sınava tabi olacaktır. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar işe başlamaya hak kazanacaktır.


Yorumlar