Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR 500 bin yazılım geliştirici için 5 ilde eğitim verilecek!

İŞKUR'un yeni açıkladığı duyuruya göre 500 bin yazılım geliştirici hedefi için 5 ilde eğitimler verilecek. Buna göre 15-30 yaşında meslek edinmek isteyen adaylara müjdeli haberin detayları haberimizde.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2020 19:01

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR tarafından meslek edinmek isteyen adaylara çok önemli bir duyuru geldi. İşin olsa okuyucuların paylaşmak istediğimiz duyuruya göre 15 ile 30 yaş arasında meslek edinmek isteyen adaylara yazılım eğitimi verilecek. Bu eğitimler 5 ilde yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2023 yılı sanayi ve teknoloji strateji belgesine göre en az 500 bin yazılım geliştirici eğitilmesi hedefliyor. Buna göre Dijital dönüşüm programları başlatıldı. Bu eğitimlere katılabilmek için gerekli olan başvuru şartları ise şu şekilde olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 15 ile 30 yaş aralığında olması ve genç işsizlerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi için İŞKUR il müdürlüklerinde düzenlenecek olan eğitimlere katılması gerekli olacak. Hangi illerde eğitimler yapılacak. Aksaray Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde illerinde TR71 bölgesi yazılım geliştirici eğitimleri yapılacak. Eğitimlerde Front-End 101 eğitimi Java Script ve React yazılım dilleri öğretilecek

EĞİTİM TARİHLERİ;

Aksaray ilinde 2-13 Mart Aksaray gençlik merkezinde, Kırıkkale 16-27 Mart 2020 tarihlerinde ise Yahşiyan Gençlik Merkezinde eğitim verilecek. Kırşehir ilinde 16-27 Mart tarihinde Aşık paşa İl Halk Eğitim Kütüphanesinde eğitimler verilecek. Nevşehir ilide ise 6-17 Nisan tarihleri arasında Ahiler Kalkınma Ajansında eğitim verilecek. Niğde ilinde 11-27 Nisan tarihleri arasında Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezinde eğitimler verilecek.

Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından diğer illerinde gerçekleştirilecek eğitimler için adayları bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Etiketler işkur memurlar
Yorumlar