Anasayfa /  Hava durumu

İşiniz yoksa sakın dışarı çıkmayın! Meteoroloji uzmanı Orhan Şen saat verip uyardı

İstanbul'da kar yağışı Silivri ve Çatalca'da etkili olmaya başladı. Çatalca ve Silivri'de karla karışık yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Kar yağışı akşama doğru daha da hızlanacak ve etkili olacak. Yüksek semtlerde oturanlar çok acil bir işleri yoksa dışarı çıkmasınlar çünkü dönüşleri çok zor olacak" dedi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2022 11:42

İstanbul'da kar yağışı Silivri ve Çatalca'da etkili olmaya başladı. Çatalca ve Silivri'de karla karışık yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Kar yağışı akşama doğru daha da hızlanacak ve etkili olacak. Yüksek semtlerde oturanlar çok acil bir işleri yoksa dışarı çıkmasınlar çünkü dönüşleri çok zor olacak" dedi. İşte detaylar...

İstanbul'da kar yağışı başladı... İstanbul hava durumuyla ilgili günlerdir yapılan tahminlerin ardından beklenen gün geldi. "İstanbul'a ne zaman kar yağacak?" sorusunun yanıtı belli oldu. Meteoroloji Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada bugün İstanbul'da kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Şen, "Kar yağışı akşama doğru daha da hızlanacak ve etkili olacak. Yüksek semtlerde oturanlar çok acil bir işleri yoksa dışarı çıkmasınlar çünkü dönüşleri çok zor olacak" dedi." ifadelerini kullanırken, kar yağışının İstanbul'u yarın öğleden sonra terk edeceğini belirtti. Beklenen kar yağışı ise sabah Çatalca ve Silivri'de etkili olmaya başladı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün tüm yurtta yağışlı bir havanın etkili olacağını duyurdu. İşte 12.01.2022 hava durumuyla ilgili son tahminler...

 

 İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar Edirne'den giriş yaptı. Yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışının İstanbul'a da ulaşması bekleniyor. İstanbul için beklenen kar yağışıyla ilgili beklenen açıklama Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şen, "Bugün Trakya da gece başlayan kar istanbula sabah saatlerinden itibaren önce Avrupa yakası sonra Anadolu yakasında KKY ve KAR şeklinde olacak. Yarın öğlen KAR İstanbulu terk edecek doğuya kayacak. Sıcaklık 3 C" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI! AKOM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beklenen kar öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 24 saat vardiya düzenine geçti. Tuzlama ve kurtarma araçları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır olacak.

AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü kentte alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri verdi:


"Yaklaşık 4 bin kilometrelik ağımızda, 7 binin üzerinde personel ve 1500’ün üzerinde araç ve iş makinesiyle meteorolojik parametreleri takip ederek ekiplerimizi gereken yerlere yönlendireceğiz. Çekici kurtarıcılarımız, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda uç noktalarda köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi. Evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk."

Trafikte kalanlar için mobil büfeler sevk edilecek. Sokak hayvanları için de şehrin farklı noktalarına mama bırakılacak, bakım ve tedavi hizmeti verilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre; bölge genelinde hava sıcaklıklarının bugün itibariyle hissedilir derecede azalacağı bildirildi. Açıklamada, "İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." denildi.

 

SİLİVRİ VE ÇATALCA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da Silivri ve Çatalca'nın köylerinde kar yağışı başladı. Çatalca-Binkılıç yolunda bir TIR kar yağışı nedeniyle kayarak yoldan çıktı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Silivri ve Çatalca'nın köylerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.


Çatalca Çakıl Mahallesi'nde ve Silivri'ni bazı köylerinde beyaz örtünün yolları kapladığı görüldü.

Çatalca-Binkılıç yolunda ise bir TIR, kar yağışı nedeniyle kayarak yoldan çıktı. Ekipler tırın kurtarılması için çalışma başlattı.

 

SAAT VEREREK UYARDI: DIŞARI ÇIKMAYIN

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı açıklamada "Kar yağışı akşama doğru daha da hızlanacak ve etkili olacak. Yüksek semtlerde oturanlar çok acil bir işleri yoksa dışarı çıkmasınlar çünkü dönüşleri çok zor olacak" dedi.

 

Yorumlar