Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İş Arayan Yeni Mezun Adaylar İçin 2 Bin 74 Personel Alımı Yapılacak

Özel sektör firmaları üzerinden Türkiye'nin en popüler kariyer sitesi üzerinden yayımlanan ve yeni mezun adayların arandığı ilanların sayısı 2 bin 78. Bu sayı kısa aralıklarla değişiyor.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2019 18:44

Bu çerçevede halen yayımda olan binlerce iş ilanı bulunuyor. Peki ama alımlar en çok hangi kadrolardan oluyor. İşte o detaylar,

Kadro Sektör Bilgileri

Söz konusu alımlarda en çok ilan; 365 ilan ile Tekstil sektörüne ait. Bu sektörü 220 ilan ile perakende, giyim sektörü için yayımlanan ilan sayısı 199, Bilişim sektörü için yayımlanan ilan sayısı ise 178 oldu. Bu ilanların dışında Mağazacılık sektöründe 175 personel alımı, Sağlık sektöründen ise 115 personel alımı için ilan yayımlandı.

ALIM YAPILACAK KADROLAR İLLERE GÖRE DURUMU

İlanlara göre en çok alım ilanı İstanbul için yayımlandı. İstanbul Avrupa için 717 ilanın bulunduğu alım sayfasında İstanbul Asya için 546 ilan bulunuyor.

Ankara için çeşitli meslek gruplarından 206 personel alım ilanı yayımlanırken İzmir için 163 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Antalya için yayımlanan ilan sayısı 146 olurken Kocaeli için 115 ve Bursa için 103 ilan yayımlandı.

ADAYLAR NELERE DİKKAT ETMELİLER?

Özel sektör firmaları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların firmaların istedği her şarta uygun olması gerekiyor. Firmalar adayın durumundan, alım yapılacak kadroya ve kurumun personel alım kriterlerine kadar çok sayıda alanda adaylardan önemli şartlar talep ediyorlar.

Söz konusu bu şartları sağlayan adaylar ise başvurularını ilanın yayımlandığı kariyer sitesi üzerinden elektronik olarak yapacaklar.

Adaylardan talep edilen koşullar arasında öğrenim şartı ilk sırada yer alıyor, bunun dışında alım yapılacak kadronun mesleki yeterlilikleri, alım yapılacak kadro için belirlenen yaş ve sertifika zorunluluğu gibi şartlar bulunuyor.

İlanlara Ulaşmak İçin Tıklayın


Yorumlar