Anasayfa /  Spor

İrfan Can Kahveci'nın Atakan Çankaya'ya saldırdığı görüntüleri ortaya çıktı!

Fenerbahçe'nin Göztepe ile oynadığı maçın ardından İrfan Can Kahveci’nin 5 ila 10 maç arasında ceza talebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesine gerekçe gösterilen ‘saldırı’ görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2021 20:08

İrfan Can Kahveci’nin 5 ila 10 maç arasında ceza talebiyle PFDK’ya sevkine neden olan görüntüler ortaya çıktı.

İrfan Can Kahveci, saha içinde de tartıştığı Göztepeli Atakan Çankaya’nın üzerine yürüyor. Hemen ardından da diğer insanlar araya girip ikiliyi ayırıyor.

TFF Hukuk Kurulu en az 5 maç istedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından dün yapılan sevklerde şöyle denilmişti: “FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu İRFAN CAN KAHVECİ'nin 29.11.2021 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 30.11.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine..” Söz konusu sevk maddesi 5 ila 10 maç arasında cezayı öngörüyor

İrfan Can Kahveci’nin gözlemcinin raporu üzerine hukuk kurulunca sevk edildiği de öğrenildi. PFDK, bu sevk nedeniyle bir ceza verirse, oyuncunun Tahkim Kurulu’na itiraz hakkı bulunuyor. Tahkim Kurulu’nun kararı nihai oluyor. Eğer PFDK alt sınırdan ceza verir ve bu da onanırsa İrfan Can aralarında Beşiktaş derbisi de olan 5 maçta forma giyemeyecek ki bu da devreyi kapatması anlamına geliyor. Ancak geçmişte PFDK’nın hukuk kurulunun talebine tamamen reddettiği veya alt sınırın da altından ceza verdiği örnekler de bulunuyor.

Eski PFDK Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, “Bu olay saldırı olarak nitelendirilemez. Öncesinde zaten sahada iki oyuncu birbirleriyle didişiyor ve hakem de uyarıyor. Koridora girerken de belli ki atışma sürüyor. İrfan Can formasıyla boğazına sarılıyor. Hareketi yapıyor ama bırakıyor. Devam etmiyor. Saldırıda devamlılık olmalı. Sinirden, kontrolüsüz bir hareket. Bu ‘şiddetli hareket’ veya ‘kasti harekete’ girer. Tahrik uygulanmazsa en fazla 3 maç ceza verilebilir” dedi.

Kaynak: Ajansspor

Yorumlar