Anasayfa /  Dünya

İran: Ukrayna uçağı yanlışlıkla vuruldu

İran’ın başkenti Tahran’da kalkıştan kısa süre sonra düşen ve 82’si İran’lı, 63’ü Kanada’lı 176 kişi hayatını kaybettiği Boeing 737 yolcu uçağının İran tarafından insan hatasıyla kazara vurulduğu duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanlığı ve İran Devlet Televizyonu uçağın insan hatası sonucu füze ile vurulduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2020 09:37

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı İran'ın, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurmasından saatler sonra düşmüş, uçaktaki 176 yolcudan kurtulan olmamıştı.

Uçağın nasıl ve kim tarafından düşürüldüğü son günlerde gündem maddesi haline gelmişken İran Genelkurmay Başkanlığı ve İran Devlet Televizyonu konuya ilişkin açıklama yaptı ve İran uçağın yanlışlıkla vurulduğunu kabul etti.

İran'da düşen yolcu uçağındaki 176 kişi hayatını kaybetti

İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağında bulunan 176 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Prystaiko, Tahran'da düşen uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afganistan, 3 Almanya ve 3 İngiltere vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Yanlışlıkla vurduk

İran Genelkurmay Başkanlığı ve İran Devlet Televizyonu tarafından yapılan açıklamada Ukrayna Havayollarına ait uçağın yanlışlıkla füze isabet etmesi sonucu düştüğü duyuruldu.

 

Yorumlar