Anasayfa /  Teknoloji

iPhone XR renk seçenekleri gelecek mi? iPhone XR ne kadar?

Apple'ın Eylül ayında 2019 serisini tanıtması beklenilen iPhone XR'ın renk seçenekleri sızdırıldı.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2019 15:38

Apple, 5C serisinde olduğu gibi XR serisinde de kullanıcılarının karşısına daha renkli modellerle çıkmaya başlamıştı.

XR modelinde renk seçeneğini fazla tutan teknoloji devi, siyah, sarı, kırmızı, beyaz, mercan ve mavi olmak üzere 6 farklı renkle kullanıcılarının karşısına çıkmıştı.

Apple bu yıl eylül ayında tanıtacağı yeni XR serisinde de kullanıcılarının karşısına 6 farklı renkle çıkacak fakat bu renklerde değişiklikler var.

Mac Otakara'nın haberine göre 2019 model XR'da mercan ve mavi renkerinin yerini yeşil ve lavanta renkleri alacak. 



Sarı, beyaz, siyah ve AIDS tedavi programlarına fon sağlamak amacıyla üretilen kırmızı renkleri ise gelecek nesil modellerde sunulmaya devam edilecek.

iPhone XR 6.500 TL'den Türkiye'deki kullanıcılarıyla buluşmuştu. Yeni XR'ın fiyatıyla alakalı henüz net bir bilgi ise verilmedi.

Cepte ÖTV oranı yükseldi! İşte yeni iPhone fiyatları



iPhone alırken ne kadar vergi ödüyoruz. Malum, Apple’ın yeni modelleri ülkemizde hayli yüksek fiyatlardan satılmakta.



Nitekim geçtiğimiz gün kesinleşen ÖTV zammı da henüz iPhone fiyatlarına yansımadı.

Malum, ülkemizde akıllı telefon fiyatları son yıllarda çok arttı. Birkaç yıl öncesine kadar yeni çıkan bir iPhone modelini 3000TL seviyesinden satın almak mümkündü. Fakat günümüzde yeni nesil iPhone modellerinin fiyatları 7500TL ile 14000TL arasında değişiyor. Bu fiyat artışında iki kalemin çok büyük rolü var.

Birincisi akıllı telefon sektöründeki yeni düzen. İncelen çerçeveler, modern tasarım çizgisi ve yapımcıların maliyeti yüksek olan teknolojilere yönelmeleri. Haliyle bu bileşenler akıllı telefon fiyatlarını yukarı çekti.



Örneğin Apple. Birkaç yıl öncesine kadar 600 dolar civarında fiyatlara yeni modellerini tanıtan Cupretino merkezli şirket, son 2 yıldır yeni modelleri için 999 dolar civarında etiketler belirliyor.

Ülkemizdeki fiyatların yükselmesindeki ikinci neden ise, son yıllarda hızlı bir şekilde artan döviz kuru. Çok değil, geçtiğimiz yıla döndüğümüzde dolar kurunun 4TL’nin altında olduğunu görebiliriz. Şimdilerde ise dolar 6TL sınırına dayanmış durumda.


Yorumlar