Anasayfa /  Teknoloji

İphone ısınırsa ne olur?

Yüksek sıcaklıklarda iPhone’un aşırı ısınma sorunu ile karşılaşılabilir ve böyle bir durumda iPhone aniden kapanarak geçici olarak kullanılamaz hale gelebilir

Abone ol
Abone ol 21 Ağustos 2020 00:26

iPhone ısınma sorunu nasıl giderilir?
Apple kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı iPhone ısınma sorunu, birçok nedenden meydana gelebilir. Isınma sorunları genelde donanımsal bir problem değildir. Isınma sorununun temeli, telefonda çalışan uygulamaların işlemciyi yormasından kaynaklanır. Arka planda aynanda birden fazla uygulamanın çalışması, telefonun ısınmasına neden olabilir. Başka bir neden olarak, cihazın kapasitesini aşacak kullanımlar, işlemciyi zorlayarak telefonun ısınmasına neden olur. Aynı zamanda fiziksel etkenler, telefonun bulunduğu ortamın fazla sıcak olması gibi, cihazda ısınma meydana getirebilir.

iPhone Isınırsa Ne Olur?
Aşırı ısınma meydana geldiğinde, iPhone üreticilerinin aldığı bir önlem mekanizması devreye girer. Bu mekanizma ile telefonunuz iPhone ısınma sorunu meydana geldiğini belirten bir uyarı bildirimi göstererek, telefonun aşırı ısınmaya maruz kaldığını bildirir. Daha sonra cihaz kendini kapatarak, soğuyana kadar beklemeye geçer.

iPhone Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?
Fiziksel ve işlevsel sebeplerden meydana gelen iPhone ısınma sorunu için alınabilecek bazı çözüm önerileri mevcuttur.

Bu çözüm önerileri şöyledir;

Orijinal Adaptör ve Şarj Kablosu Kullanın.
Şarj Anında Telefon Kullanmaktan Kaçının.
Telefonunuzu Soğuk Bir Zeminde Şarj Edin.
Ekran Parlaklığını Düşürün.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın.
Telefonunuzun Yazılımını Güncel Tutun.
Telefonunuzun Ayarlarını Sıfırlayın.
Bu önlemler alındığında telefonunuzun ısınma seviyesi minimuma düşecektir. Kullanım esnasında aşırı ısınma gerçekleşirse, arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırakıp telefonu soğuk bir zemine koyarak bekletmek, cihazın sıcaklığını düşürecektir.

Isınma Sorunu Telefona Zarar Verir mi?
Isınan cihazın işlemcisi yorulacağı için, telefonda performans düşüklüğüne neden olur. Bu da cihazın donması, yavaşlaması gibi sonuçlar doğurur. Bunlara ek olarak aşırı ısınan bir telefonda, batarya patlayabilir. Patlayan batarya, telefon kullanıcısına zarar verebileceği gibi telefonunda kullanılmaz hale gelmesine sebep olur. Isınma sorunları, telefonun geç şarj olması, şarjın kısa ömürlü olması gibi sorunları da beraberinde getirir.

Neden Isınır?
Telefonun ısınmasına neden olan başlıca etkenler şunlardır;

Uzun Süreli Oyun Oynamak.
Arka Planda Birden Fazla Uygulama Çalışması.
Şarj Esnasında Telefon Kullanılması.
Telefonun Doğrudan Güneşe Maruz Bırakılması.
Bunların yanı sıra normal kullanımda da telefonun ısınması mümkündür. Normal kullanımda gerçekleşen ısınma problemleri, donanımsal bir sorun olabilir.

Yorumlar