Anasayfa /  Teknoloji

IOS 16 yayımlandı: Peki hangi özellikler var beraber bakalım!

iOS 16’nın en büyük değişikliği kilit ekranı ile ilgili. Bu büyük yenileme, iPhone’lara tamamen yeni bir görünüm kazandırıyor ve kullanıcılar, ekranı uyandırmak için dokunduklarında her şeyin görünüşünü tamamen özelleştirebiliyor.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2022 00:09

APPLE nihayet özelliklerle dolu iOS 16’ı yayınladı. Yeni bir iPhone’u olan herkes bu gece iOS 16’yı indirebilir. iOS 16 ayrıca en yeni iPhone modellerine önceden yüklenmiş olacak.

Denemek için sabırsızlanıyorsanız, çıkış zamanı, yeni özellikler ve hangi cihazların uyumlu olup olmadığı dahil olmak üzere iOS 16 hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. Beklediğimiz gibi, iOS 16 bu akşam saat 18.00’de (BST) yayınlandı. Bu, şu anda kullanılabilir olduğu anlamına gelir. Merakla bu son dakika haberini incelemeye o halde geçelim.

iOS güncellemelerinin ilk yayınlandıklarında indirilip yüklenmesinin daha uzun sürebileceğini belirtmekte fayda var. Bunun nedeni, yeni özellikleri aynı anda almaya çalışan milyonlarca iPhone kullanıcısıdır. Beklemekten memnunsanız, yarın sabah işler daha hızlı ve daha az sıkışık olabilir.

Özellikleri merak ediyorsunuz değil mi? Bahsetmeye o halde başlayalım.

iOS 16’nın en büyük değişikliği kilit ekranı ile ilgili. Bu büyük yenileme, iPhone’lara tamamen yeni bir görünüm kazandırıyor ve kullanıcılar, ekranı uyandırmak için dokunduklarında her şeyin görünüşünü tamamen özelleştirebiliyor.

Yeni güncelleme renkleri, yazı tiplerini ve stilleri değiştirmenin kolay yollarını sunuyor ve daha da önemlisi kilit ekranına widget ekleme özelliği de var. Bu, cihazın kilidini açmadan yerel hava durumunu kontrol etmenin, aktivite seviyelerini görüntülemenin veya en son futbol skorlarını görmenin kolay olduğu anlamına gelir.

Kilit ekranına gelen bir başka güzel değişiklik de sürekli değişen duvar kağıtları.

İşleri daha ilginç hale getirmek için Apple, cihazdaki kitaplıktan en sevdiğiniz fotoğrafları otomatik olarak karıştırma seçeneğini ekledi, böylece akşamları uyandığınız zamana kıyasla farklı bir görünüm elde edeceksiniz.

Yani kilit ekranı bu ama başka ne yeni?

iOS 16 yüklendikten sonra, artık metinleri gönderildikten sonra düzenleyebilen kullanıcılarla mesajlaşma konusunda iyi haberler var. Bu, herhangi bir utanç verici yazım hatasının hızla değiştirilebileceği ve kullanıcıların herhangi bir düzenleme yapması 15 dakika süreceği anlamına gelir.

Gönderilmiş bir mesajı geri alma ve tamamen geri çağırma seçeneği de var. İlginizi çekti değil mi?

Etiketler ios ios 16 apple iphone
Yorumlar