Anasayfa /  Foto Galeri

Instagramdan çocukları koruma hamlesi! Yetişkinler tarafından rahatsız edilmeyecekler

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram yeni güvenlik güncellemesi ile genç kullanıcılarını koruma altına alıyor. Facebook'a bağlı fotoğraf ve video paylaşmaya dayalı sosyal medya ağı Instagram genç ve çocuk yaştaki kullanıcıların istenilmeyen kişiler tarafından rahatsız edilmesine müsaade etmeyecek.

Instagramdan çocukları koruma hamlesi! Yetişkinler tarafından rahatsız edilmeyecekler - Sayfa 1

Facebook'un bünyesinde yer alan ve milyonlarca aktif kullanıcısı olan Instagram gençleri ve küçük yaştaki kullanıcıları korumaya yönelik yeni güncellemesini duyurdu.

Instagramdan çocukları koruma hamlesi! Yetişkinler tarafından rahatsız edilmeyecekler - Sayfa 2

Buna göre Instagram'ın 18 yaş altı kullanıcıları korumaya yönelik yaptığı güncellemede yapay zeka teknolojisi kullanılacak ve yetişkin bireylerin mesaj atması ve rahatsız etmesi engellenecek.

Instagramdan çocukları koruma hamlesi! Yetişkinler tarafından rahatsız edilmeyecekler - Sayfa 3

TRT Haber'de yer alan habere göre: Facebook'a bağlı sosyal medya platformu Instagram, reşit olmayan kimselerin hesap açarken tespit edilebilmesi için yapay zeka teknolojisinin kullanılacağı belirtildi.

Instagramdan çocukları koruma hamlesi! Yetişkinler tarafından rahatsız edilmeyecekler - Sayfa 4

Açıklamada, "Biliyoruz ki, çoğu insan yaşı hakkında doğru söylese de gençler doğum tarihleri hakkında yalan söyleyebiliyor. Bunu durdurmak için daha fazlasını yapmak istiyoruz ancak çevrim içi olarak insanların yaşını doğrulamak karmaşık ve sektörümüzdeki çok sayıda kişinin uğraştığı bir şey." denildi.