Anasayfa /  Foto Galeri

Instagramda yeni özellik! Hassas içerikler siz istemeden artık karşınıza çıkmayacak

Instagram, yaklaşık bir yıl önce tüm kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir özelliğini kullanıma sundu. Instagram’daki sayısız içeriğin arasında, bazı insanları rahatsız edenler de var. Platform, bu içeriklerden sakınmamız için hassas içerik kontrolü ile ilgili bir adım attı. Artık, ne kadar hassas içerik görmek istediğinizi ayarlayabileceksiniz. İşte tüm detaylar...

Instagramda yeni özellik! Hassas içerikler siz istemeden artık karşınıza çıkmayacak - Sayfa 1

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da rahatsız edici içeriklerin çoğu engelleniyor olsa da, psikolojide fazla etki bırakmayacağı düşünülen içerikler, kullanıcı onayına sunuluyor. Bazı insanlar uygunsuz içeriklere erişmekte rahat davranırken bazıları Instagram’da asla bunları görmek istemiyor. Bunu fark eden Instagram, hassas içerik için bir özellik getirdi.

Instagramda yeni özellik! Hassas içerikler siz istemeden artık karşınıza çıkmayacak - Sayfa 2

ShiftDelete'in haberine göre; Instagram’da sizi rahatsız edebilecek bir içerik algılanırsa görüntü bulanık hale getiriliyor ve siz onay vermeden gösterilmiyor. Böyle bir önlem olsa da rahatsız edici içeriklerden uzak durmak isteyenlere yönelik bir ayar yoktu. 

Instagramda yeni özellik! Hassas içerikler siz istemeden artık karşınıza çıkmayacak - Sayfa 3

Bugün dağıtılmaya başlanan Instagram güncellemesi ile ayarlara ‘Hassas içerik kontrolü’ adında bir sayfa eklendi.

Instagramda yeni özellik! Hassas içerikler siz istemeden artık karşınıza çıkmayacak - Sayfa 4

Bu sayfadan ne kadar hassas içerik görmek istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Seçenekler; daha çok, standart ve daha az olarak değişiyor. Burada seçim yaptıktan sonra Keşfet’te, Hikayeler’de, Akış’ta ve Reels’te göreceğiniz hassas içerik miktarı değişiyor.