Anasayfa /  Foto Galeri

Instagrama yeni özellik! Sadece 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak

Instagram, hassas içeriklerin ulaştığı kullanıcıları kontrol edebilmek adına yeni bir adım attı. Sosyal medya devinin yeni özelliği sayesinde 18 yaşın üzerindeki kullanıcılar hassas içerikleri üç seçenekle kısıtlayabilecek.

Instagrama yeni özellik! Sadece 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak - Sayfa 1

Instagram, 18 yaşın üzerindeki hesap sahipleri için “Hassas İçerik Kontrolü” özelliğini duyurdu. Yeni özellik ile kullanıcılar “Keşfet” bölümünde müstehcenlik veya şiddet içeren fotoğraf ve videoları ne oranda görmek istediklerini kendileri belirleyebilecek.

Instagrama yeni özellik! Sadece 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak - Sayfa 2

Sosyal ağ Instagram, “Hassas İçerik Kontrolü” özelliğini devreye aldı. 18 yaşın üzerindeki hesap sahiplerine sunulan Hassas İçerik Kontrolü (Sensitive Content Control) özelliği ile kullanıcılar Instagram’da “Keşfet”te ne kadar hassas içeriğin görüneceğine kendileri karar verebilecek.

Instagrama yeni özellik! Sadece 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak - Sayfa 3

Hassas içeriği Instagram Topluluk Kuralları’nı ihlal etmeyen, ancak bazı insanları üzme potansiyeli olan gönderiler olarak tanımlayan sosyal ağdan yapılan duyuruda, bu içeriklerin müstehcenlik veya şiddet içeren gönderiler olabileceğini ifade edildi. Buna göre kullanıcılar “Hassas İçerik Kontrolü”nü bazı hassas içerik türlerini az ya da çok görecek şekilde ayarlayabilecek.

Instagrama yeni özellik! Sadece 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak - Sayfa 4

NASIL AYARLANIR?

Hassas İçerik Kontrolünüzü görüntülemek için profilinize gidin, sağ üst köşedeki “Ayarlar” menüsüne dokunun, “Hesap”a ve ardından Hassas İçerik Kontrolü'ne dokunun.

Kulllanıcılara bu alanda 3 seçenek sunuluyor. Bunlardan “İzin Ver” seçeneğinde, rahatsız edici veya kırıcı olabilecek daha fazla fotoğraf ve video görülebilecek. “Sınır” (varsayılan) seçeneğinde, rahatsız edici veya kırıcı olabilecek bazı fotoğraflar ve videolar görülebilecek. “Daha da fazlasını sınırla” seçeneğinde ise rahatsız edici veya kırıcı olabilecek daha az fotoğraf ve video görülecek. Kullanıcılar Instagram’daki bu tercihlerini istedikleri zaman değiştirebilecekler.