Anasayfa /  Teknoloji

Instagram Lite hız ve performans vadediyor

32 MB yerine sadece 574 kilobayt işgal eden Instagram Lite, özellikle eski bir telefona veya yavaş bağlantıya sahip kullanıcılara hız ve performans vadediyor.

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2018 17:09

Şimdilik ülkemizde aktif olmayan Lite versiyon, isminden de anlaşılacağı gibi, tam bir data hattı canavarı olan uygulamanın, paketlerimize bindirdiği yükü azaltmayı amaçlıyor.

Sadece 574 kilobayt boyutunda olan Instagram Lite, tıpkı muadilleri olan Messenger Lite ve Facebook Lite gibi düşük performanslı eski cihazların kurtarıcısı olacak.

Instagram Lite, yavaş hıza sahip veya devamlı gidip gelen bir internet bağlantısına sahip kullanıcıların da imdadına yetişmeyi amaçlıyor.

Şimdilik 'Direct' mesaj ve video paylaşma özelliklerinden mahrum olan Instagram Lite, bunlar dışında ana uygulamanın diğer tüm özelliklerini sunuyor.

Uygulamaların 'Lite' trendi, Facebook Lite'ın 2015'te erişeme açılmasıyla başladı ve 2017'de 200 milyon kullanıcıya ulaştı. Daha sonra 2018'in nisan ayında Messenger Lite hizmete açıldı. Uber ise kendi Lite uygulamasını bu ayın başında çıkarmıştı.




Yorumlar