Anasayfa /  Teknoloji

Instagram İşletme Profili ile Markanızı Nasıl Büyütürsünüz?

Instagram İşletme Profili diğer kişisel profillerden farklı olarak küçük bir işletme veya markanızın instagram hesabı üzerinde gelişimini takipçilerden gelen etkileşimini sizlere sunmuş olduğu istatiksel veriler ile görmüş olursunuz. Instagram İşletme Profili ile markanızı büyütün!

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 14:06

Instagram İşletme Profili ile Markanızı Nasıl Büyütürsünüz?

Instagram İşletme Profili Nedir? Instagram İşletme Profiline Nasıl Geçilir?





Güncel Olun





Instagram İşletme profili düzenli olarak güncel olun, tanıtığınız ürünün, markanın bilinirliği için en büyük rol güncel olmak diyebiliriz. Her geçen gün büyüyen Instagramda, rakibiniz artmakta durum bu şekilde seyrederken karşı tarafa vermiş olduğunuz izlenim ile bir o kadar önemli. Paylaşımlarınız takipçilerinizi sıkmayacak boğmayacak şekilde paylaşım yapmalısınız. Hikaye paylaşımları post paylaşımlarından biraz daha fazla olabilir. Post paylaşımları için günde 2 paylaşım yapmak yeterli tabi bu durum müşterinizin potansiyeline göre değişebilir.





Hashtag Kullanın





Hashtag bir diğer anlamıyla Etiket. Etiketlerin eskisi kadar etkileşime etkisi olmasa da, Instagram işletme profili açısından hala önemi var. Profil hesabınıza özel etiketler geliştirebilir, ürünüzü tanıtan etiketler kullanabilirsiniz. Artık instagram google amca gibi kullanılıyor desek yeridir çünkü insanlar hızlı birşekilde aramak bulmak hemen sahip olmak ve görsel zenginlik istiyor bunu en kısa yolla instagramla ulaşıyor. Ürünüzü tanıtan doğru etiket kullanmalıyız. Diyelim bebek giyim bir markanız için gönderi hazırladınız ve etiket kullanacaksınız etkiket kullanırken hedef kitleniz veya ürünüzle alakası olmayan etiket kullanırsanız yanlış etkileşimlere sahip olabilirsiniz. #kızbebekgiyim ve #bebekgiyim etiketi gibi mesela…





Profesyonel Görseller Kullanın





Kullandığınız görseller ile markanızı tanıtmış olursunuz. Reklam içeren bir şablon olacaksa bile bu işi profosyenel görünüm kazandırmalısınız. Günümüzde grafik bilmeyenler için ücretsiz birçok platform var. Canva, Adobe Spark gibi bu ücretsiz hazır platformlarda Instagram görsellerinizi tasarlayabilirsiniz. Görsel olarak En İyi Stok Fotoğraf Siteleri ücretsiz elde edebilirsiniz.





Takipçilerinizi İzleyin





İnstagram işletme profili ile reklam ve istatistik özelliklerinden faydalanarak, takipçilerinizi takip edebilirsiniz. Hedef kitlenizin nabzını tutmak ve onların sevdiği içeriklerin analizini instagramın işetme profilin sunduğu istatiksel verilerini inceleyerek, takipçilerinizi takip edebilirsiniz. Düzenli bir etkileşim kazanmanız için en etkili yoldur.





Müşterilerinizi Mutlu Edin





Markanızı büyütmek için İnstagram üzerinden yarışma düzenlemek çok büyük fırsat diyebiliriz. Ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz takipçilerin etkileşim içinde olabilecekleri bu mecrada yarışmalar düzenleyerek hızlı dönüşler alabilirsiniz.

Instagram İşletme Profiline Nasıl Geçilir?

Instagram işletme profili nedir? İşletmenizin sahip olduğu bu hesap sayesinde istatiksel verileri kolay bir şekilde takip eden veya bir kurumun ürün vb. reklamlarını tanıtması için  kullanıcıların geçiş yaptığı bir sistem diyebiliriz. Adım adım instagram kişisel hesabımızı işletme hesabına dönüştürelim

Instagram İşletme Profiline Nasıl Geçilir




İnstagram işletme profiline geçmek için ilk önce bir Facebook sayfasına sahip olmanız gerekmektedir.


Instagram profil sayfanızın ayarlardan hesap kısımda yer alan 

işletme profile geç

 yazısına tıklayın.


Sizi Facebook sayfasına yönlendirecektir.


Facebook sayfasında giriş yaptıktan sonra bilgileriniz instagram sayfasına bağlanacaktır. Aktarılan bilgiler kısmın yanında işletmenize ait bir telefon numarası, internet adresi ve mail adresi gibi bilgileri paylaşmanızı isteyecektir.




İşletme profiline sahip olarak kaç kişinin gördüğünü, o gönderi üzerinden kaç kişinin profilinize geldiğini, paylaştığınız hikaye ve gönderilerin istatiksel verileri doğrudan ulaşılmasını sağlar.

İşletme hesabı gizli olma olanağı yoktur. Profil herkese açık şekilde görüntülenmektedir. Diğer farkı iletşim bilgilerinin yer alması ile takipçiler kolay birşekilde iletişime geçiyor olmaları.

İnstagram işletme profilini size göre olmadığını anladınız ve hesabınızı kişisel profile geri çevirmek istiyorsunuz tek yapmanız gereken instagram profil hesabından ayarlardan kişisel profil hesaba geçiş seçeneğine tıklayarak geçiş sağlayabilirsiniz.




Yorumlar