Anasayfa /  Teknoloji

İnstagram, canlı yayın özelliğine kavuşuyor!

İnstagram, bir süre önce sınırlı sayıda kullanıcının kullanımına sunduğu canlı yayın özelliğini, tüm kullanıcıların kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2017 18:52

Instagram, Canlı Hikaye özelliğini “Arkadaşlarınız ve takipçilerinizle iletişim kurmanın yeni yolu” sloganıyla duyurdu. Facebook’un sahip olduğu Instagram’dan yapılan açıklamada kullanıcıların canlı olarak makyaj yapım videolarının izleneceği, canlı DJ performanslarını takip edebileceği ve ilgi çekici videoların bulunabileceği söylendi.

Bu yeni özelliği kullanmak ise çok kolay. İlk olarak Instagram’da hikaye ekleye basmanız gerekiyor. Daha sonra ekranı sağa doğru kaydırarak “Canlı” kısmına ulaşacaksınız. Başlat tuşunu bastığınız anda canlı yayın başlayacak ve canlı yayını durdur tuşuna bastığınızda da yayın sona erecek.

Keşfet’te popüler canlı yayınlar gözükecek

Instagram’da bulunan Keşfet bölümünde ayrı bir yer açılacak ve burada o an gerçekleşen popüler canlı yayınlar listelenecek. Keşfet kısmında çıkan canlı yayınların en çok izlenen yayınlar olacağını tahmin etmek zor değil. Eğer takip ettiğiniz bir kullanıcı canlı yayına başlamışsa size bir bildirim gelecek. Üstelik şuanda kimlerin canlı yayın bildirimini seçeceğiniz bir ayar bulunmuyor. Yani bir süre Instagramkullanıcılarının sabırlı olması gerekiyor.

Bu yeni özellik duyurulan yeni güncelleme ile aktif olmuş durumda. Dileyen kullanıcılar uygulama marketlerinden Instagram’ı güncelleyerek canlı yayın özelliğini kullanabilir. Hali hazırda ise 150 milyon günlük aktif Instagram kullanıcısı bulunuyor. Bunun sonucunda da canlı yayın özelliğinin popüler bir şekilde kullanılması öngörülüyor.

Kaynak: Teknoloskop


Yorumlar