İNSAN VE BİR NEFES MUTLULUK

Bir insan mutlu olabilmesi İçin nefes almasi yeterli…Gôkyüzûnû gôrebiliyorsan, ellerinle tutabiliyorsan, aslında dünyanın en şanslı insanısın demektir…
Hayat bazen gülümser insana. Bir gün gelir çiçek açar insan.
İnsan umudunun tepelerinde koşar, çıkarıp çoraplarını ayaklarını dağlardan gelen billur suya sokar. Bir ferahlıktır yaşadığı, iç dinginliği ve içinde yeşeren onca umut ve mutluluğu vardır. Birden gök kararır. Bulutlar, pamuk gibi görünen gövdelerinden şimşeklerini çıkarır. Arkasından fırtına, sonra sağanaklar başlar, umudu kırılmış ve yalnızlığı doyasıya yaşayan çaresizliğin gözlerinde ki sen !

Ne mi ?

-Anlatayım istersen?

Benim hayatıma da, senin hayatına dokunan nedir ?
Merkezde olan insan değil midir?,
İnsanla yaşanan dört mevsim…
Ne kadar çok benziyoruz değil mi?

Ah bu sevda….

” Dünya ile İnsan..”

Dünyaya bakınca kendini,
Kendine bakınca dünyayı görüyorsun aslında…
Tercih senin; gülmek mi istiyorsun, ağlamak mı?
Güneş açacak, güller ise taze dallarında,
Yağmur sarkacak, dolu rüzgara,rüzgar,kara dönecek bazen….
En zor olan yaşamına kar yağarken gülmeyi tercih etmen, senin güçlü biri olduğunu gösterir ve yılmadan ayakta durabilmen…

Cüneydi Bağdadi Hazretleri hiç mülk edinmemiş “Hayatımda abdest almak için bir maşrapa olsun yeter” demiş.
Sonra çeşmeye maşrapasını doldurmaya inmiş. Bakmış ki bir çocuk eliyle su içiyor. Elinde ki maşrapayı da kaldırıp atmış… “Buna da gerek yok, bunsuz da alınır abdest” demiş.
Bazen hayat hayallerini alır elinden koşarsın yaradana, işte bu buluşma ne güzel bir buluşmadır.
O’nun vermesi senin niyetine göredir.
Biten bir şey için üzülme sakın, kader sana belki de daha iyisini hazırlamıştır; sadece zihnin geçmişe takılı bırakmak ister seni. Artık her şeyin farkındasın. Şükret aşk ile mutlu bir şekilde gülümseyerek yoluna devam et. Asla pes etme, hiç kimse kendi kaderini yazamaz. Onu bilen haktır, sende hakkın yolunda hayatını yaşa. Son nefesine kadar haktan ve hak yolundan ayrılma!

Sağlıcakla kalın…

 

Yorumlar