Anasayfa /  Dünya

İngiltere'de koronadan 881 kişi daha hayatını kaybetti

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 881 artarak 7 bin 978 oldu.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2020 19:58

Avrupa'da etkisini sürdüren koronavirüs, İngiltere'de etkisini artırdı. İtalya ve İspanya'da ölü sayıları düşüşe geçerken, İngiltere'den kötü haberler gelmeye devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 7 BİN 978 OLDU
Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören Başbakan Boris Johnson'a vekalet eden Dışişleri Bakanı Dominic Raab, günlük basın toplantısında, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 7 bin 97'den 7 bin 978'e çıktığını açıkladı.

16 BİNİ AŞKIN HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR
Raab, hastanelerde tedavi gören kişi sayısının 16 bin 784 olduğunu duyurdu.

 KISMİ KARANTİNA DEVAM EDECEK
Bugün acil durum kabine toplantısına (Cobra) başkanlık ettiğine dikkati çeken Raab, kısmi karantina uygulanmasına devam edilmesinin önemine vurguladı.

"HENÜZ TEPE NOKTAYA ULAŞMADIK"
Hükümetin kısmi karantinanın sonuçlarını tam olarak öğrenmeye çalıştığını, ilk değerlendirmelerin salgınla mücadeleye olumlu etkisi olduğunu gösterdiğini söyleyen Raab, "Virüste henüz tepe noktasına ulaşmadık, bu yüzden uyguladığımız önlemleri kaldırmak için hala çok erken." dedi.

En önemli önceliğin hala hayat kurtarmak ve koronavirüsün yayılmasını durdurmak olduğunu belirten Raab, "Elde ettiğimiz ilerlemeleri kaybetmemeliyiz, pek çok insanın yaptığı fedakarlıkların boşa gitmemesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler ingiltere italya
Yorumlar