Anasayfa /  Foto Galeri

İmparatorların ölümsüzlük iksirleri:Arı sütünün faydaları!

İngiltere'de 'Kraliyet Jölesi' olarak tanımlanan arı sütü, yüzlerce yıldır uzun yaşamın sırrı olarak uzmanlar tarafından öneriliyor.Standart bir bal arısı en fazla 4 ay yaşarken Kraliçe Arı 5 yıla kadar yaşayabiliyor.

İmparatorların ölümsüzlük iksirleri:Arı sütünün faydaları! - Sayfa 1

İşçi arıların yutak üstü bezlerinden salgıladığı arı sütü, koloninin yaşamsal faaliyetlerinin temelini oluşturuyor. Arı kolonisi bu içeriği zengin madde ile hem yavruları besliyor hem de kraliçe arıyı yaratıyor.

İmparatorların ölümsüzlük iksirleri:Arı sütünün faydaları! - Sayfa 2

İçerdiği yüksek besin değerleri ile arı sütü, tabiatın sunduğu en değerli besinlerin başında geliyor. İşçi arılar tarafından üretilen bu sütsü salgı, kovanda yaşayan arıların tamamı tarafından erişkinliğe değin tüketiliyor. Kraliçe olarak seçilen arı ise ömrünün her döneminde arı sütü ile besleniyor. Standart bir bal arısı en fazla 4 ay yaşarken Kraliçe Arı 5 yıla kadar yaşayabiliyor.

İmparatorların ölümsüzlük iksirleri:Arı sütünün faydaları! - Sayfa 3

İnsanoğlunun dikkatini çeken bu durum sebebiyle arı sütü çok eski yıllardan beri imparatorlar ve krallar tarafından uzun yaşamın sırrı olarak tüketiliyor. İngiltere'de 'Royal Jelly' yani 'Kraliyet Jölesi' olarak tanımlanan arı sütünün 100 gramında ortalama 15 gram protein bulunuyor. Uzmanlar; arı sütünü çocuklar, yaşlılar, yoğun tempoda çalışanlar için takviye gıda olarak öneriyor.

İmparatorların ölümsüzlük iksirleri:Arı sütünün faydaları! - Sayfa 4

B grubu vitaminleri, magnezyum, çinko ve demir açısından zengin olan arı sütü, kemik gelişiminde etkili oluyor. Ayrıca bu doğa mucizesinin kırık vakalarını da hızlı iyileştirme etkisi bulunuyor. Hücre yenilemesine de katkı sağlayan mucizevi sıvı, bağışıklığı da güçlendiriyor.