Anasayfa /  Teknoloji

İMECE UYDU fırlatma töreni ertelendi mi, neden ertelendi? İMECE uydusu ne zaman fırlatılacak?

11 Nisan Salı günü TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından uzaya fırlatılması planlanan İMECE uydusu fırlatma töreni ertelenmişti. İMECE uydusu fırlatma töreninde yeni bir flaş gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydu fırlatma töreni neden ertelendi?

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2023 13:07

İMECE uydusu fırlatma töreni tarihi merak ediliyor. 11 Nisan'da TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecek İMECE uydusu fırlatma töreni belirtilen tarihte yapılmamıştı. İki ertelemenin ardından İMECE uydusu fırlatma töreni 14 Nisan günü Ankara'da bulunan TÜBİTAK UZAY'ın yer takip istasyonunda gerçekleştirilecekti fakat yeniden ertelendi. İşte konuya ilişkin detaylar..

İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi! 

İMECE uydusu bugün uzaya fırlatılacaktı. TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması ertelendi. ABD'deki fırlatmaya hava koşulları engel oldu.

İMECE uydusu özellikleri neler?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan, müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için geri sayım başladı.

İMECE'nin, iki ertelemenin ardından 14 Nisan Cuma günü Türkiye saati ile 09.48'de ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması öngörülüyor.

 Fırlatma töreni, Ankara'da bulunan TÜBİTAK UZAY'ın yer takip istasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar