Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Anıtkabir cevabı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir eleştirisiyle ilgili olarak "Bir kez daha gider, bir daha yazarız" sözleriyle cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2019 20:20

İmamoğlu, AK Parti'nin itirazlarıyla başlayan sayımlarla ilgili de sonucun değişmeyeceğini ileri sürdü.

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Anıtkabir'i yeniden ziyaret edebileceklerini ve kaldırılan deftere yine yazacaklarını söyleyen İmamoğlu, İstanbul'daki sayımlarda sonucun değişmeyeceğini ileri sürdü.

Resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, kendisini mazbatasını almadığı halde Anıtkabir Özel Defteri'ni 'Büyükşehir Belediye Başkanı' sıfatıyla imzaladığı için eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a jet hızıyla yanıt verdi.

"Bir daha gider, bir daha yazarız"

Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında konuşan İmamoğlu, "Usulleri daha sonra konuşuruz, şu an gündemimiz değil. Anıtkabir'e ne zaman fırsat bulsam giderim. Defteri almışlarsa bir daha gider, bir daha yazarız. Anıtkabir'e gitmek bizim için çok değerli. Yine gider yazarız, sorun olmaz" ifadesini kullandı.

"En büyük müsebbibi kazandık açıklamasıdır"

İmamoğlu, "Usule bu kadar hassas bakıyorlar, tamam. İstanbul'da uygulanan usule niye hiç göz atmıyorlar hâlâ hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim. Hâlâ hiçbir hamleleri yok. Şu anda yaratılan ortamın en büyük müsebbibi 'kazandık' açıklamasıdır. Sonrasında da diğer hususlar vuku buldu." dedi.

"Saysınlar bir şey değişmeyecek"

İstanbul'daki itirazların ardından oyların yeniden sayımıyla ilgili, "İster sağdan sola saysınlar ister soldan sağa saysınlar bir şey değişmeyecek. Kaybetmek o kadar zor mu?" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Seçimi kaybettiler, bunu biliyorlar, biz de bilgisi ve belgesiyle biliyoruz. Fakat bunu kabul etmek istemiyorlar. Bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar, acaba nerede hata yaptık deseler memlekete faydaları olur. Kendi partilerinde siyaset yapanları da mağdur etmezler. YSK da güncelliyor, biz de güncelliyoruz. Son neticeyi almadım ama sosyal medya hesaplarımı takip edebilirler. Her şey net."

İmamoğlu, Erdoğan'ın "Belediye başkanının arkasını dayayacağı bir çoğunluk yoksa istediği gibi komisyon kuramaz, bütçeyi istediği gibi çıkartamaz" sözlerine de şöyle yanıt verdi:

"Elim kolum bağlı değil, arkamı 16 milyon insana yaslayacağım"

"Yönetmeyi beceririz, başarırız, kuşkuları olmasın, bir başka siyasi anlayışla yönetme konusunda kendi partilerinde sıkıntıları olabilir ama bende böyle bir eksiklik yok. Benim elim kolum bağlı değil, arkamı 16 milyon insana yaslayacağım. Meclisteki herkesi çalışmaya davet edeceğim. Onlarla beraber uyumlu bir şekilde süreci yöneteceğiz ve kendileri de şahit olacaklar."

İmamoğlu, "1994'te seçildiniz geldiniz, nezaketle size bu süreç teslim edildi. Teslim etmeyi bilin. Günün sonunda gerçekten en fazla AK Partili hemşerilerim üzülüyor. AK Partili dostlarım beni gördüklerinde tebrik ediyorlar, hayırlı olsun diyorlar. Böyle bir çabayla, o oy verenlerin bile başını öne eğiyorlar. Şimdi şunu da sayalım, bunu da sayalım, yok onu da sayalım diyorlar. Nereye kadar? Bence bunun tek sebebi var. Seçimi kaybettiler, kaybettiklerini biliyorlar. Biz de kazandığımızı biliyoruz. Bilgisiyle, belgesiyle, her şeyiyle. Ama bunu kabul etmek istemiyorlar" diye konuştu.


Yorumlar