Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu'ndan Binali Yıldırama sert yanıt: 'Seviyesi düşük bir dil kullanıyor'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak" sloganının yasaklandığı iddiaları üzerine "Öyle bir açıklama duydum. Mümkün mü, ilk afişi gider ben asarım. Sloganın her kelimesi güzel'' dedi. İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'ın "Oylar çalındı" açıklaması için de "İnanın Sayın Binali Yıldırım'a cevap verecek dili bulamıyorum. Akıl dışı bir siyasi manevra olarak görüyorum. Seviyesi çok düşük bir dil kullanılıyor üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2019 19:59

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler'de Şirinevler Salı Pazarı'nı ziyaret ederek, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.

Pazar ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, pazarda insanlarla buluşmanın, onlarla kucaklaşmanın ve dertlerini hissetmenin gerçek hayat olduğunu söyledi.

Vatandaşın sorunlarının başında pahalılık geldiğini dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Pahalılık, işsizlik ve insanların dertleri oldukça yoğun. Ekonomi, insanların ne yazık ki hala canını sıkmaktadır. Bu bizleri üzüyor. Bugün böyle bir ortamda hep beraber, kol kola bir ekonomi seferberliği ilan etmek varken toplumun sıkıntılarını çözmek ve problemlerine çare olmak varken, ne yazık ki, şehrimiz ve ülkemiz seçim gündemi ile boğuşmaktadır. Bu bizi üzüyor. 8 gün oldu, bir karar verildi, tamamen hukuksuz olduğuna inandığımız verilen bu kararın içeriği şu; 123 sandıkta kurulan sandık kurulu üyelerinin memur olmadığına dair bir şaibe üretildi. Bu şaibe üzerinden ilçe seçim müdürleri, kurul üyeleri, sandık kurulundaki o bahsi geçen üyelerle ilgili soruşturmadan bahsedildi. 8 gün oldu kardeşim, hani o soruşturma, hani o yüzlerce kişi, ne karar verildi, hangi ifadeler alındı, ifadeler alındı mı, alınmadı mı? Şu sorunları yaşarken bize bunu yaşatanları, ilk gün söylediğim gibi Allah'a havale ediyorum. Bunları konuşmak lazım. Bir karar aldıysanız bekliyoruz, sabırla, tam 8 gün geçti, gerekçeli karar yok. Gerekçeli karar olmadığı gibi ortada soruşturma da yok. Soruşturmayla ilgili herhangi bir açıklama da yok. Gerekçeli karara dönük konuşmalar var ama bu konuşmaların karşılığında gerekçeli karar için talimat gibi yapılan konuşmalar nereye varacak, milletle endişeyle ve o hukuksuzluğun devamı adına kuşkuyla ve kaygıyla takip ediyoruz. Gerçekten üzücü ve can sıkıcı."




Yorumlar