Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu Twitter’daki profilini de güncelledi

YSK'nın son açıklamasına göre 27.889 oyla Binali Yıldırım'ın önünde olan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, resmi Twitter hesabındaki profil bilgisini güncelleyerek "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" yazdı.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 17:02

YSK'nın son açıklamasına göre 27.889 oyla Binali Yıldırım'ın önünde olan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, resmi Twitter hesabındaki profil bilgisini güncelleyerek "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" yazdı.










Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da seçimi kazandığımızı teyid etti. Hep birlikte kazandık, emeği geçen herkese ve gönlü bizimle atan 16 milyon İstanbulluya teşekkürler. #BirlikteKazandık pic.twitter.com/XFwBzMsMH4


— Ekrem Imamoglu (@ekrem_imamoglu) April 1, 2019






AA, İstanbul sonuçlarını ancak öğle saatlerinde güncelledi

Gece saat 23.00 sıralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçlarını güncellemeyi durduran Anadolu Ajansı (AA), buna gerekçe olarak sahadan veri ulaşmamasını gösterdi.

YSK Başkanı’nın İmamoğlu’nun önde olduğu açıklamasından sonra ise AA, İstanbul sonuçlarını saat 13.00 sıralarında duyurdu.

Buna göre, Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 163 bin 188 oyla (yüzde 48,79) ilk sırada yer alırken, Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım 4 milyon 139 bin 352 oyla (yüzde 48,51) ikinci sırayı aldı.

AA, itirazlar nedeniyle 84 sandığın sisteme taranmadığını da bildirdi.

Ekrem İmamoğlu kimdir?

1970 yılında Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başlayan, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan İmamoğlu, okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 1991’den bu yana yaşadığı Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynadı.

Birçok sivil toplum kuruluşuna üye olan İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babası.


Etiketler imamoğlu
Yorumlar