Anasayfa /  Politika

İmamoğlu: Oturup işine bakanlar gitti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini çağırması halinde koşa koşa gideceğini söyledi. Erdoğan'ın "otur işine bak" sözlerine de cevap veren İmamoğlu, İstanbul'un hiçbir işini ıskalamadıklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2020 22:56

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un şahsi meselesi olmadığını ve olaya siyasi bakmadıklarını söyledi. Kanal İstanbul konusundaki mücadelenin hukuka dayalı biçimde sonuna kadar yürüteceklerini belirten İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini çağırması halinde koşa koşa bilgi vermeye gideceğini kaydetti.

Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te gündeme ilişkin soruları cevaplıyor. Kanal İstanbul'un kendisi için hayati bir mesele olduğunu; ancak olaya siyasi bakmadıklarını belirten İmamoğlu, mücadelelerine devam edeceğini kaydetti.

"Oturup işine bakanlar gitti"

Birincisi bu safi bizim işimiz. Yani İstanbul'u ilgilendiren, 16 milyon insanın kaderi dönüm noktası olan safi İstanbul'un işi bu iş. Dünyanın hiçbir yerinde bir şehrin, şehir yönetiminin hiçbir demokratik ülkesinde izni olmaksızın böyle bir projenin "p"sini bile ağzına alamaz. Bakın bu kadar net! Dünyanın tüm demokrasilerini araştırın. 

Otur işine bak konusunda şunu söyleyeceğim. Oturup işine bakanlar gitti. Vatandaş onları istemediği için oturup işine bakacakların düşündükleri için o iş neyse bilemem. Yüzde 55'e yakın oyla bizi seçti ve göreve getirdi. Ne biliyor musunuz? İstanbul'u koruyacaksınız. Talimat bize, 16 milyon insanda. İstanbul'a ihanet etmeyeceksiniz, ettirmeyeceksiniz. İstanbul'u geliştireceksiniz. İstanbul'un sorunlarını çözeceksiniz. 6 milyona yakın nüfusunun çocuk olduğu, 5 milyona yakın nüfusunun genç olduğu, 6 milyona yakın insanın da yetişkin olduğu bir şehri geleceğe hazırlayacaksınız. Bu devletin Devlet Planlama Teşkilatı diye bir teşkilatı vardı. Bu ülkenin geleceğinin tasarlandığı ve nizama oturtulduğu bir süreç vardı. Biz akşamdan sabaha karar verilmiş projeler üzerinden tartışıyoruz. Bakın akşamdan sabaha! Diyeceksiniz bu 2011'de açıklanmıştı. Ne biliyorduk? Şimdi öğrendik. Toplumda gazetecilerde şimdi öğrendi. Niye öğrendi? Oturup işine bakanlardan olmadığımız için öğrendi.

İstanbul meselelerinin hiçbirini ıskalamıyoruz. Ama bu kritik bir meseledir. Bu kentte oturan herkesin çocuklarının gözünün içine bakarak, "bu çocuk benden kanal mı ister, iyi bir gelecek için eğitim kalitesi mi ister, iyi bir çevre mi ister, 21'inci yüzyılın teknolojilerine yönelik iyi bir şehir mi ister, huzurlu güvenli bir yapım mı ister" diyerek gözlerinin içine baka baka düşünsünler istiyorum. 

Yorumlar