Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu: Kimin oy verdiğine bakmaksızın hizmet edeceğim

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. " Kimin oy verdiğine bakmaksızın hizmet edeceğim" diyen İmamoğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın 'Bu milletin sinirini bozmaya hakkınız yoktur' sözlerine de cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2019 20:34

İBB'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu..

İmamoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle oldu:

Bakın 16 milyonluk bir şehri yönetmek de insan kaynağıyla olan ilişkinin bir parçası.

Dolayısıyla İBB'de çalışan herkese müjdeliyorum ki alınteri akıtan, çalışan herkesin yeri başımın üstüdür.

Ben onlara hükmetmeye gelmiyorum. Bu şehre ortak çabayla hizmet etmeye geliyorum. Gönüllerini ferah tutsunlar. Benim yüreğimin sıcaklığını hissettikçe benimle çalışmaktan çok büyük keyif alacaklar. Görecekler ki, adamcılıktan partizanlıktan çok yorulmuşlar, farkına varacaklar.

Özellikle sosyal haklarına bizim dönemimizde kavuşacaklar. Ben sendikal haklarını koruyarak, özellikle asgari ücretle çalışan çalışanlara vaadimizdi, en düşük ücret 2200 lira olacak. Dolayısıyla biz, İBB'de en düşük ücretin 2200 lira olduğu süreci başlatmış olacağız. Bu bizim seçim sahası vaadimizdi, tekrar duyurmuş olayım.

Zoraki mitinge gitmek yok, kimseyi zoraki mitinge yollamayacağım. Seviyorsa gelsin, sevmiyorsa gelmesin. Kadın çalışanlara 8 Mart'ta kendi belediyemde izin verdim, burada da izin vereceğim.

Gündemim olarak bunları konuşmak istiyorum. İBB çalışanlarının sorunlarına temas etmek istiyorum. Zira gündemimiz bu olmalı.

Rakibimizin bugün konuşmasında çok önemli bir cümle dikkatimi çekti ve beni üzdü.

"Türk halkının sinirlerini sakın bozmayın." Benim sayemde millet gülüyor ama farkında değiller. Ben İstanbulluya huzur getirdim. Gülümsemem insanların yüzünü güldürüyor. Çocuklar bana koşarak sarılıyor. Bu benim sorumluluğumu arttırıyor. Mutluluğumun tarifi yok. O yüzden biz kimsenin sinirini bozmayız, sinirini bozan koşullarla mücadele ederiz.

Keşke bütün gece boyunca bu ülkenin sinirini bozan AA'ya tek bir cümle söyleseydin Binali Yıldırım.

Sinirleri biz bozmayız merak etmeyin ama mücadelemizi veririz.

Yanlış yapmayın. Kabine üyeleriyle, bakanlarla siz niye toplantı yaparsınız? Biz eşit koşullardayız.

Geçmişte bakanlık, başbakanlık yapmış olabilirsiniz ama bitti.

Benim istirhamım, yetkilerinizi kullanırken dikkatli olunuz. Bu ülkenin sinirlerini bozmak benim işim değil.

Genel başkan yardımcısı, bu ülkenin en şaibeli seçimi diye bu seçimi tanımlayabiliyor. Ne acı.

Biz desek, "muhalefet dedi" derler. Muhafeletin de hakkıdır. Ama bir iktidarın üyesi, bir genel başkan yardımcısı, güvenlik tedbirlerini alan bir partinin genel başkan yardımcısının bunu söylemesi kadar tirajikomik bir şey olamaz. Ne için bununla ilgili bir cümle kurmadınız sayın Yıldırım?

Bu kişi, seçime birkaç gün kala, en güvenli seçimi yaşayacağız diyen kişi.

Takmışlar "kendini belediye başkanı olarak tanımladı." Binali Bey, 3 bin oy farkla kazandığınızı o gece siz söylediniz.

Bir günde 15 tane canlı basın açıklaması yapan benden başka biri var mıdır?

Yani biz süreci ahlaklı, nitelikli ve gerçekten insanların bilgi alma özgürlüğünün iyi işlemesi noktasında hep duyarlı yönettik. Ama siz bunu yaptınız. Bununla da kalmadınız, İBB'nin tüm mecralarının tamamına afiş astınız. Bugün diyorsunuz ki "25 belediye kazandık, kutlayamaz mıyız?"

O belediye başkan arkadaşlarımla artık ben çalışacağım, onlara haksızlık yaptınız. Keşke sizin değil de onların fotoğrafını assaydınız.

Atam'ın manevi huzurunda deftere yazmış olduğum yazım sıkıntı yarattı. Yaratmasın. Çünkü benim dayanağım YSK'nın sayfasında gösterdiği sayılar üzerinden ve kendi tutanaklarımız üzerinden elde ettiğimi düşündüğüm haklarımın beyanıdır. Hukuka ve anayasaya inanıyoruz.

Bizim 20 bini aşan oy farkını küçümserken 3 bin oyla kendinizi açıklıyorsunuz.

Sayın Devlet Bahçeli'nin "bir oyla bile kazansanız kazanmışsınızdır" sözünü size hatırlatayım Sayın Yıldırım.

Süreç uzuyor. Haktan hukuktan yanayız. YSK'nın uygulama maddelerinden yanayız. YSK'nın sürecin uzamaması için yoğun çalıştığını da biliyoruz. Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır.

Biz demiyoruz ki "bizi de 2014'te itirazlar sürerken Ankara'daki adayın başkanlığının kesinleştiği gibi pat diye açıklayın" demiyoruz. İtirazlar sürüyorken açıkladınız. Bunu da demiyoruz. Somut olan her itiraz hakkına saygı duyarız. Bizim de var. Biz asla itirazlara karşı gelmedik. Soyut itirazlar doğru değildir. ,

Dolayısıyla somut itirazlar, maddi hatalar düzeltilsin ama biz bu şehrin 16 milyon insanının iradesine saygı duyan, bizim için iradenin dışındaki hiçbir kararın da önemi olmadığını söylemek istiyorum.


Yorumlar