Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İmamoğlu: Kanal İstanbul ile ilgisi bulunmuyor, bu bir illüzyon

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Haziran'da temeli atılacak köprünün Kanal İstanbul'la ilgisini bulunmadığını belirterek, "Burada bir köprünün yapılacak olmasının kanal projesi ile ilgisi bulunmaktadır. Yol projesiyle ilgili bulunmaktadır. İşte illüzyon budur" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 24 Haziran 2021 12:47

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Haziran'daki temel atma töreni öncesi Kanal İstanbul'un güzergahındaki Sazlıdere Barajı'nda basın toplantısı yaptı.

İmamoğlu, "Bu bölge betonlaşmış, nüfus artışı hızlanmış, şehirleşme baskısını yoğun hisseden İstanbul'umuz için bir su deposu, tarım arazisi ve aynı zamanda bir nefes alma alanıdır. İstanbul sadece Türkiye'nin takip ettiği bir bölge değildir ya da İstanbul sadece Türkiye'nin takip ettiği bir metropol değil. Dünyanın da büyük ilgisi İstanbul üzerine" dedi.

'Karşı duracağım’ dedim. Halk da beni seçti'
"Bugün burada, ‘26 Haziran’da aslında ne olacak’ sorusunun yanıtını vermek üzere toplandık. Bir illüzyonu aslında ortaya çıkarmak için buluştuk" diye başlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hatırlatmak isterim ki dün 23, Haziran seçimlerinin 2. yıldönümüydü. Yani haksız ve hukuksuz iptal edilen seçimin ikinci yılını geride bıraktık. Üstelik aradan 2 yıl geçmesine rağmen, ‘Hile var’ denilen, ‘Çaldılar’ denilen seçimle ilgili, bir kişinin dahi Türk mahkemelerinde ceza almadığının altını kalınca çizerim. Bunu neden hatırlatma gereği duydum? Çünkü ben, İstanbul seçimlerinde kampanyamı yürütürken, yaptığım mitinglerde vatandaşlarımıza bu projenin karşısında olduğumu anlattım. Bu projenin İstanbul’a çok ağır ve geri dönülemez felaketler yaşatacağını söyledim. ‘Karşı duracağım’ dedim. Halk da beni seçti. Zaten göreve gelir gelmez de bir önceki yönetimin bakanlık ile yaptığı iş birliği protokolünü feshettik.”

 'İşte ilizyon budur'

"Cumartesi günü yapılacak temel atma töreni Kanal İstanbul'un temel atma töreni değildir" diyen İmamoğlu, şu fadeleri kullandı:

"Sazlıdere'yi köprüyle geçecek çok önceden planlanmış Hastak Kavşağı- Nakkaş Kavşağı arası yol yapım temelidir. Burada bir köprünün yapılacak olmasının kanal projesi ile ilgisi bulunmaktadır. Yol projesiyle ilgili bulunmaktadır. İşte illüzyon budur."
 İmamoğlu, “Devlet projesine karşı çıkmakla suçlandım. Adına, ‘Beton Kanal’ dediğimiz bu proje, bir devlet projesi değildir; bir seçim projesidir" dedi.

'Bu israf projesi bir devlet projesi de değildir, olamaz'


İmamoğlu, Twitter üzerinden de şu açıklamayı yaptı:

"Cumartesi günü temeli atılacak olan köprü daha önceden planlanmış otoyol projesinin parçasıdır, Kanal İstanbul'un temeli değildir. Kimse kimseyi aldatmasın, kimse de kanmasın. Marmara'ya ve İstanbul'a ciddi zarar verecek bu israf projesi bir devlet projesi de değildir, olamaz."

​Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 26 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelini atacaklarını açıklamıştı.

 

Yorumlar