İMAMOĞLU BİR BALONDU SÖNDÜ

Bir insana övgü dolu sözler edip gereksiz yere onu şişirirsen, o da kendini bir şey zannedip bir balon gibi havalanır uçar birden. Halbuki övgü insana ağırbaşlı bir elbise giydirir ve sorumluluk yükler. Her insan sevdiği kişiyi övmek ister. Ancak yergide olduğu gibi övgüde de dengeli olmak gerekir. Zira yerinde ve kararında yapılan övgüler bir tarafa, gerçeklik payı bulunmayan yersiz övgüler yanıltıcı ve güven zedeleyici olmuyor mu? Tıpkı İmamoğlu örneğindeki gibi… 


Bunlardan bir kaçını paylaşayım sizlerle;


1-Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Ekrem İmamoğlu'nun Adalarda attığı adımlara ilişkin, "Ekrem İmamoğlu Adalar’da çok doğru bir iş yaptı. Yıllardır faytoncu lobisine, tehditlerine boyun eğilerek sürdürülen fayton sistemini risk alarak kaldırdı” demişti…


Sonrası atlara ne oldu? İmamoğlu’nun kendisi bile bilmiyor. Bir çoğunun bakımsızlıktan öldüğünü basından öğreniyoruz.


2-Meral Akşener, "Türkiye’de İstanbullunun ve Türkiye’de yaşayan herkesin vergilerini İstanbul’un ve İstanbullunun hizmetine harcanmasından çok derli toplu hizmetler yapılmasından şeffaf, hesap verilebilir hizmet anlayışından ziyadesiyle memnun olduğumu ifade etmek istiyorum" demişti. 


Sonrası: 


Şeffaf olmayan işler..
Mesela: Sancaktepe metro hattının molozlarla doldurulma işlemi. İBB meclisinden hiç bir karar almadan meçhul bir sebeple hali hazırdaki metroyu doldurması, basından öğreninceye kadar ne kadar şeffaf siz düşünün. 


Mesela: Tele1, HalkTV ve KRT gibi yandaş kanallara yapılan milyonlarca liralık bağışlar… Bu kanallar ne bir vakıf, dernek veya yardım kuruluşu değil. 
Bunların hiç bir hukuki temeli olabilir mi?


Zen İstanbul Reklam ve Medya İletişim A.Ş ve Karma Ajans’a  şimdiye kadar ödedikleri reklam ve organizasyon giderleri dudak uçuklatan cinsten. Neredeyse Belediyenin gelirlerinin tamamı bu firmalara gidiyor. Metrolarda, İBB’nin ufacık bir logosu yanında koskocaman İmamoğlu’nun şahsına münhasır imzalı reklamı ne kadar güzel oluyor değil mi?


Ayrıca İmamoğlu’nun kaybolan vaadleri var. İşten çıkarma olmayacaktı sözde.
15 bin çalışanın işine son verilmesi,


İDO’nun Seferihisar feribotuna iki yılda yüzde 100 zammı,


SEÇİM ÖNCESİ: "500 kişi kapasiteli 12 kadın 8 erkek öğrenci yurduyla 10 bin kişilik barınma yerleri inşa edeceğiz."


SEÇİM SONRASI: Unutuldu


SEÇİM ÖNCESİ: "TEM'e Metrobüs benzeri Megabüs yapacağız."


SEÇİM SONRASI: Unutuldu.


SEÇİM ÖNCESİ: "Açacağımız 40 doğumhane, 20 yeni Kadın Sağlığı - Tarama Merkezi ve 10 Çocuk Sağlığı Merkezleri ile sağlık alanındaki eksiklikleri kapatacağız."


SEÇİM SONRASI: Unutuldu.


SEÇİM ÖNCESİ: İhtiyaç sahibi 75 bin üniversiteliye öğrenim hayatları boyunca geçerli aylık 400 TL'lik burs imkanı sağlayacağız.


SEÇİM SONRASI: Meclis Denetim Raporu'nda İBB yönetiminin verdiği resmi sayı 12 bin 334 öğrenciye 8 aylık 400 lira burs verildi.


SEÇİM ÖNCESİ: "40 doğumhane, 20 yeni Kadın Sağlığı-Tarama Merkezi ve 10 Çocuk Sağlığı Merkezleri ile sağlık alanındaki eksiklikleri kapatacağız."


SEÇİM SONRASI: Unutuldu.


Doğrusu İMAMOĞLU bir balondu söndü 


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu her gün Sayın İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkarırken İmamoğlu’dan “gık” yok. 


Ne diyelim İstanbullularla birlikte çok güzel İmamoğlu reklamlarını izliyoruz. Çok güzel oluyor değil mi?


“On yüz bin milyon baloncuk yuttum”reklamını hatırlıyormusunuz? 


Bence İmamoğlu bundan sonra böyle bir reklam ile devam etmeli.  


Kıskananlar çatlasın efendim Her şey nede güzel oluyor! Ayılana gazoz bayılana limon, yorum sizin!


Selam ve saygılar size efendim…

Yorumlar