Anasayfa /  Foto Galeri

İllere göre koronavirüs dağılımı ! 8 Nisan 2020 en çok koronavirüslü vaka nerede?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün koronavirüs rakamlarını Twitter'dan paylaşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden de koronavirüs vakaları ve ölüm sayıları, her gün herkese açık şekilde paylaşılıyor. Peki en çok koronavirüslü vaka nerede? İşte illere göre koronavirüs dağılımı...

İllere göre koronavirüs dağılımı ! 8 Nisan 2020 en çok koronavirüslü vaka nerede? - Sayfa 1

Koronavirüsün Türkiye'de illere göre vaka sayısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ve covid19.saglik.gov.tr adresindeki verilerle belli oldu. Bakan Koca, geçtiğimiz günki Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla" dedi. Hem Türkiye genelinin hem de vakakarın yoğun olduğu illerin haritalarını gösterdi. 8 Nisan Corona Türkiye tablosu haberimizde.

İllere göre koronavirüs dağılımı ! 8 Nisan 2020 en çok koronavirüslü vaka nerede? - Sayfa 2

KORONAVİRÜS TABLOSU 8 NİSAN 

8 Nisan corona virüs tablosu covid19.saglik.gov.tr'deki verilerle belli oldu. Bakan Koca verileri "Hastalarımızdan 264’ü daha iyileşti. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızdaki artış hızı düşme eğiliminde. Başarımız izolasyona bağlı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım." sözleriyle duyurdu.

İllere göre koronavirüs dağılımı ! 8 Nisan 2020 en çok koronavirüslü vaka nerede? - Sayfa 3

812 KORONAVİRÜS HASTASI HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM VAKA SAYISI 38 BİN 226

covid19.saglik.gov.tr'deki son koronavirüs tablosuna göre, bugün yapılan 24 bin 900 testten 4 bin 117'si pozitif çıktı, 87 hasta da hayatını kaybetti. Toplam hasta sayısı 38 bin 226 oldu. Toplamda 812 hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 492, entübe edilmiş hasta sayısı 995 oldu. Bin 846 hasta da iyileşti.

İllere göre koronavirüs dağılımı ! 8 Nisan 2020 en çok koronavirüslü vaka nerede? - Sayfa 4

KORONAVİRÜS TÜRKİYE İLLERE GÖRE VAKA SAYISI

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye genelinde vaka yoğunluğunun olduğu illeri teker teker göstermişti. Yeşil ile belirtilen noktalar yoğunluğun en az olduğu, mor ile belirtilenler ise yoğunluğun en fazla olduğu bölgeler...

İşte Fahrettin Koca'nın basın açıklamasında paylaştığı haritalar: