Anasayfa /  Eğitim

İlkokul - ortaokul kayıt tarihleri başladı mı, son gün ne zaman?

Ortokul ve ilkokul kayıt tarihleri, velilerin gündeminde yer alıyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına girilirken öğrenciler hangi okula kayıt olacak merakla araştırılıyor.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 26 Temmuz 2022 14:44

Milli Eğitim Bakanlığı takvimen göre, ilkokul-anasınıfı ve ortaokul kayıt süreci başladı! Kayıtların ardından sorgulama sayfası da öne çıkıyor. MEB İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama sayfası veliler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. İşte, ilkokul-ortaokul kayıt tarihleri hakkında...

İLKOKUL - ORTAOKUL KAYIT TARİHLERİ

MEB tarafından yayımlanan yazıda ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğerncilerin kayıt işlemleri herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Kayıt süreci 1 Temmuz'da başladı. Ağustos 31'de son buluyor.

Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

Veliler "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek.

Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmektedir.

Etiketler E Okul Güncel bilgi
Yorumlar