Anasayfa /  Güncel

İlker Başbuğ ifade vermek için adliyeyde

AK Partili vekiller TBMM’nin yasa değişikliğine “FETÖ projesi” diyen Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İlker Başbuğ ifade vermek için adliyeye geldi.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2020 17:46

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "hakaret" ve "iftira" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Başbuğ ve beraberindekilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske taktığı görüldü. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ'un "şüpheli" sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığına talimat yazısı gönderdi. Bunun üzerine İlker Başbuğ ifade vermek üzere avukatı İlkay Sezer ile saat 15.50 sıralarında Anadolu Adalet Sarayı'na giriş yaptı.

Başbuğ hakkında katıldığı bir televizyon programında FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle 6 AK Parti’li isim tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve “hakaret” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

 

TORBA YASAYI ELEŞTİRMİŞTİ

İlker Başbuğ geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı programda, “25 Haziran'ı 26 Haziran'a bağlayan gece yarısı bir yasa değişikliği, torba yasalar kapsamında meclisin gündemine getiriliyor. Bu yasa teklifi ile iki şey yasalaştı. Birincisi, askeri şahıslar askeri mahallerde işlediği suçlarla dahi özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Araştırsınlar diyorum” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Başbuğ'un bu sözlerinin ardından AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Ahmet Aydın ile eski milletvekilleri Yahya Doğan, Mehmet Ceylan ve Ahmet Müfit Doğan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

 

 

Yorumlar