Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

İlk oruç ne zaman tutulacak?

Üç aylar başlaması, Miraç ve Regaib kandillerinin eda edilmesinin ardından 11 ayın sultanı Ramazan için de geri sayım hızlandı. Peki, Ramazan ne zaman başlayacak? 2021'de ilk oruç ne zaman tutulacak? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2021 Dini Günler Takvimi'ne göre Ramazan Ayı başlangıç tarihi ve "İlk oruç ne zaman tutulacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. İşte 2021 Ramazan başlangıcı...

Abone ol
Abone ol 16 Mart 2021 14:59

Üç ayların başlamasıyla birlikte gözler Ramazan ayı başlangıç tarihine çevrildi. 11 ayın sultanı Ramazan ne zaman başlayacağını ve ilk orucun en zaman tutulacağını merak edenler "Ramazan ne zaman?" 2021'de ilk oruç ne zaman tutulacak?" sorularının cevabını merak edip araştırıyor. İşte merak edilen soruların cevabı...

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen dini günler takvimine göre 2021 Ramazan ayı 13 Nisan'da başlayacak. Oruç tutmak isteyen Müslümanlar 12 Nisan gecesi ilk oruç için sahura kalkacak. Ramazan ayı 12 Mayıs'ta bitecek.

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının bitişinde kutlanan Ramazan Bayramı ise bu sene 13 Mayıs'ta başlayacak. Mayıs ayının 13, 14, 15'i Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi tarihi de belli oldu. İslamiyet inancına göre İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in Cebrail tarafından Hz. Muhammed'e indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi ise bu yıl 8 Mayıs 2021'e denk geliyor.

Yorumlar