İlahi cetvel, 1.6

‘’Zamanın kime dost, kime düşman olacağı bilinmez’’  - Sheakespeare-

Kronos, mitolojide zamanın tanrısıdır. En kıymetli ve asla geri alamadığımız şeydir zaman.

Almaya çabalıyoruz. Güzellik dediğimiz şey aslında, çoğunlukla gençliği dolayısıyla zamanı geri almaya çalıştığımız bir şey. Bu yüzden kolay değil ve sonu yok. Nedir peki güzellik?

Aslında bütünsel bir kavramdır. İçimizden başlar, içten dışa gelen ve sonuç veren bir bütündür.

Günümüzde biraz şakülü kaydı gibi geliyor bana. Ben otuz yıldan fazla zamandır içinde bulunduğum bu sektörde, ilk başladığım günden bu güne geldiğimiz noktaya baktığımda, hem çok memnunum, hem de endişelerim var. Memnunum; gelişen teknoloji sayesinde mükemmel kremler ve cihazlar ile adeta yaşlanmadan yaş alabiliyoruz. Endişeliyim, Çünkü; güzel olmanın, aslında bakımlı ve sağlıklı olma temeline dayanan unsurları artık bölgesel hatta noktasal olmaya ve kalıplaşmaya başladı. Açarsak eğer, ilk başlarda, cildim güzel olsun, kilom normal olsun, vücudum sıkı olsun yeterdi. Şimdi, çenem böyle olsun, kaşım şöyle olsun derken, Gülben Ergen elmacıkları, Brezilya poposu, Sezen Aksu dudağı, Lerzan Mutlu dişleri,  geldiğimiz nokta bişektomi ameliyatı ve sayesinde Nefertiti yanakları.

Elbette insan kendini nasıl iyi hissederse doğru odur.  Estetik ameliyatları yaparken doktorlar hastaya sorar,  neden? Bu ameliyatı neden yaptırmak istiyorsunuz? Cevap kesinlikle kendisi için olmalıdır. Bazı şeylerin geri dönüşümü yoktur, başkaları için değil,  başkasında gördüğümüz her şey bizde de aynı ve iyi hatta daha iyi olacak diye de değil. Güzelliğimize bir bütün olarak bakıp, içsel, ruhsal, ve kendi ölçülerimizde kendi doğallığımızdan çok uzaklaşmadan, sağlıklı bir beden, ışıltılı bir cilt ve yaşımızdan daha dinç, genç görünmenin yollarını aramak ve kendi yolumuzu bulmaktır en mükemmel güzellik. Kendi güzellik sırlarımızı yaratmak, kendimiz olmak, farklı ve güzel olmaktır aslında. Etrafımıza şöyle bir bakalım, aynı dudaklar, aynı kaş modeli, aynı saçlar, aynı dişler, hatta artık aynı çene ve yanaklar vb. yapma bebekler gibi olmaya hiç gerek yok.

Kendi güzelliğimizin sırlarını birlikte keşfedebiliriz. İnsanın en büyük yatırımı ve serveti kendisine yaptığıdır. Kendimizi, bilgi ve becerilerini geliştirecek bize katkı sağlayacak yöntem ve yolları bulmak, kendimizi sevmek, ruhumuzu dinlemek ve bizimle bu yolda yürüyecek uzmanlarla, mutlu, güzel olabilir, hayatın tadını çıkarabiliriz.

İlahi cetvel 1.6 ile başlığı ile yazıma başladım onunla bitirmek istiyorum, Altın oran;

Güzelliğin formülü, bu, kesinlikle altın orandır. Çekinmeyin bir dahaki sefer gittiğiniz güzellik merkezine elinizde bir cetvel ile gidin.  Bilim adamları aynı zamanda simetrinin güçlü bir bağışıklık sistemiyle denk olduğuna inanıyor ve genler ne kadar sağlam olursa insanın o kadar çekici olacağını belirtiyorlar.

Yani sonuç da gene geldiğimiz nokta, içimiz hem de en derin içimiz, genlerimiz.

Bu size ilk yazım, girizgah sayalım, bir dahaki yazımda, içimizden, hücrelerimiz ve derimizden kendi güzellik sırlarımızı aramaya başlayalım.

Yorumlar