Anasayfa /  Foto Galeri

İkinci el araç piyasasına ÖTV etkisi! Fiyatlar düşüşe geçti...

ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına devredilmesi ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşanmasına neden oldu. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. İşte ÖTV düzenlemesinin ikinci el piyasasına yansımaları...

İkinci el araç piyasasına ÖTV etkisi! Fiyatlar düşüşe geçti... - Sayfa 1

Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirim sinyali bile ikinci elde fiyatları aşağı çekmeye yetti. 26 Ekim 2021'de yayımlanan "Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"da yapılan düzenlemeye istinaden, ÖTV tebliğindeki "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" olarak değiştirildi. Böylece motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırılabilmesi ya da sıfıra indirebilmesi yetkisi Cumhurbaşkanı'na geçti.

İkinci el araç piyasasına ÖTV etkisi! Fiyatlar düşüşe geçti... - Sayfa 2

FIRSATÇILAR FİYAT İNDİRMEYE BAŞLADI
Olası düzenlemeyle sıfır km araçların fiyatlarının düşecek olması, ikinci el piyasasında hareketliliğe neden oldu. Otomobili yatırım aracı gören vatandaşlar ve bayilerden sıfır araç çeken galericiler fiyatları indirmeye başladı. 

İkinci el araç piyasasına ÖTV etkisi! Fiyatlar düşüşe geçti... - Sayfa 3

 İkinci el araç satışı yapılan internet sitelerinde ilandaki araç fiyatlarının düşüşe geçtiği görüldü. Daha önce bin lira indirime bile yanaşmayan bazı araç sahipleri 350 bin bandındaki orta segmentte 10-15 bin, 1 milyon lira bandındaki lüks segmentte ise 30-40 bin liraya yakın indirime gitti.

İkinci el araç piyasasına ÖTV etkisi! Fiyatlar düşüşe geçti... - Sayfa 4

Bayilere kısıtlama getirilsin
Fiyatlardaki düşüşün sürmesi beklenirken, vatandaşlar yapılacak düzenlemenin tutması ve fırsatçıların önünün kesilmesi için bazı kısıtlamaların da beraberinde getirilmesini istiyor. Söz konusu beklentide 3 ana başlık öne çıkıyor