Anasayfa /  Foto Galeri

İkinci el araba alanlara müjde! Otomobillerde fiyat düşecek

Yeni ekonomi politikası sonrasında dolar ve euroda sert düşüşler yaşandı. Geçen haftaya kadar sıfır otomobiller neredeyse geçen yıla göre yüzde yüz zam görmüştü. Ancak dolar ve euronun düşmesi sonrasında bazı zamlar geri alındı, bir çok otomobil firması da fiyat indirimine gitti. İşte şimdi gözler ikinci el otomobil piyasasında. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç bir açıklama yaptı ve ne olacağını açıkladı. İkinci el oto satacak olanlara kötü, alacak olana ise müjde.

İkinci el araba alanlara müjde! Otomobillerde fiyat düşecek - Sayfa 1

İkinci el araba fiyatları ne zaman düşecek? İkinci el araç almak isteyenler, biriktirdikleri parayı bozmadan doğru tarihi bekliyor. Dolarda yaşanan sert düşüş sonrası peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanmasının ardından araba fiyatlarının ne zaman düşeceği merak ediliyor. Fiyat güncellemesiyle, 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin TL değerinde indirim olacağı düşünülüyor.

İkinci el araba alanlara müjde! Otomobillerde fiyat düşecek - Sayfa 2

A Haber'deki habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasının ardından, döviz kurlarında yaşanan geri çekilme, sıfır araç fiyatlarına da yansımış ve markalar indirim yapmıştı.

İkinci el araba alanlara müjde! Otomobillerde fiyat düşecek - Sayfa 3

Bu indirimlerin ikinci el otomobil pazarına yansıyıp yansımayacağı merak konusu olurken, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İkinci el araba alanlara müjde! Otomobillerde fiyat düşecek - Sayfa 4

Kurdaki düşüşle sıfır araç markalarından bazılarının fiyatlarında güncelleme yaptıklarını belirten Erkoç, "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir.