Anasayfa /  Yaşam

İkinci cemre ne zaman ve nereye düşecek?

Baharın gelişini sembolleyen cemre düşmesi 3 aşamada gerçekleşiyor. İlk cemre havaya 19-20 Şubat tarihlerinde düşmüştü. İkinci cemre düşmesi içinse artık saatler kaldı. Peki İkinci cemre ne zaman ve nereye düşecek?

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2021 15:58

Cemre düşmesi havaya, suya ve toprağa olarak üç farklı aşamada gerçekleşiyor. İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşmüştü. Baharın gelişinin tamamlanması açısından ilk sembol bu şekilde gerçekleşmiş oldu.

İKİNCİ CEMRE NE ZAMAN VE NEREYE DÜŞECEK?

İkinci aşama olan suya cemre düşmesi ise 26-27 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Böylelikle ikinci aşama da tamamlanarak üçüncü cemre için geri sayım başlayacak. Üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek. Böylelikle baharın gelişi için semboller tamamlanmış olacak.

CEMRENİN ÖNEMİ NEDİR?

"Ateş" ve "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "Cemre düşmesi" bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"Cemre düşmesi" aynı zamanda hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

 

Yorumlar