Anasayfa /  Foto Galeri

İftar için sağlıklı 10 tatlı tarifleri

Ramazan ayında sofralarınızda ikram etmek istediğiniz, sağlıklı ve hafif tatlı tercih edenler için 10 sağlıklı sütlü tatlı tarifleri...

İftar için sağlıklı 10  tatlı tarifleri - Sayfa 1

1.Güllaç

Bir tencerede 1,5 litre süt, 2 yemek kaşığı şeker veya tatlandırıcı, 1 paket vanilyayı kaynatın. İsteğinize göre biraz gül suyu ilave edin. Bir tepsiye önce güllaç yapraklarını koyun, üzerine sütü gezdirip dövülmüş fındık veya ceviz serpin. Bu şekilde kat kat yapıp kalan sütü üzerine dökün.

İftar için sağlıklı 10  tatlı tarifleri - Sayfa 2

2.Dondurma


500 ml sütü 10 gram salep ve 80 gram şekerle bir tencerede karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra istediğiniz taze veya kuru meyveyi ekleyip dikdörtgen bir kaba alın, üzerini düzeltin. -18 derece dondurun.

İftar için sağlıklı 10  tatlı tarifleri - Sayfa 3

3. Elmalı top


3 elmayı rendeleyin. 1 çay bardağı yulaf ezmesi, toz tarçın, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve bal ile karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında dinlendirip servis edin.

İftar için sağlıklı 10  tatlı tarifleri - Sayfa 4

4- İrmikli lokum

4 su bardağı süt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker ve 1 limon kabuğu rendesini kıvam alıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra karıştırarak soğutun. 1 paket krem şantiyi toz halde ekleyip sütlü karışımın içinde iyice eritin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın.