Anasayfa /  Güncel

İdlib'de ABD güçleri Rusya ile çatışır mı?

TÜRKSAM Genel Sekreteri Gencehan Babiş, olası İdlib operasyonunu İnternethaber.com'a değerlendirdi. Suriye'de kritik bir sürece gelindiğini söyleyen Babiş, ABD güçleri ile Rusya'nın sıcak çatışmaya girme olasılığının olmadığını ifade etti.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2018 00:40

TÜRKSAM Genel Sekreteri Gencehan Babiş, son dönemde muhalifler karşısında ciddi bir avantaj sağlayan Beşar Esad'ın İdlib'i rejim karşıtları üzerindeki galibiyetin bir sembolü haline getirmek istediğini söyledi. Babiş, Türkiye'nin İdlib konusunda hassas davrandığını da belirterek, olası bir müdahalede sınıra doğru yeni bir mülteci akınının yaşanabileceğini belirtti.

İnternethaber.com'a konuşan Gencehan Babiş, rejim muhalifleri ve radikal dinci örgütlerin İdlib'de sıkıştığını söyledi. Rejimin, son dönemde muhalifler karşısında kayda değer bir avantaj elde ettiğini belirten Babiş, Esad yönetiminin İdlib'i muhalifler üzerindeki galibiyetin sembolü haline getirilmeye çalışıldığını kaydetti. İşte Babiş'in açıklamalarından bazı satır başları:

"Rusya ve Türkiye’nin devam ettirdiği Astana Süreci’nin ötesinde özellikle Türkiye – ABD arasındaki gerginlik sonrasında Türkiye – Rusya arasında ilişkilerin stratejik müttefiklik olarak tanımlandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu yakınlaşmayı Rusya, Türkiye’nin nüfuzunu artırdığı bir çatışmasızlık bölgesi olan İdlib’e taşımak istiyor. Türkiye ise burada Rusya ile kendi açısından elverişli bir çözüm bularak bir taraftan da ABD’ye de bir cevap verme uğraşında.


Yorumlar