Anasayfa /  Foto Galeri

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat kısıtlamalarla ilgili açıklama! İşte merak edilen soruların yanıtı

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler arasında bulunan seyahat kısıtlamasıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat kısıtlamalarla ilgili açıklama! İşte merak edilen soruların yanıtı - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nda açıkladığı yeni koronavirüs tedbirleri hakkında vatandaşların sıkça sorduğu 9 soruya yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat kısıtlamalarla ilgili açıklama! İşte merak edilen soruların yanıtı - Sayfa 2

1 - Sendikalar tarafından genel kurul vb. geniş katılımlı aktiviteler yapılabilir mi?
Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler gibi sendikaların da genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine 17 Mayıs 2021 tarihine kadar izin verilmeyecektir.

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat kısıtlamalarla ilgili açıklama! İşte merak edilen soruların yanıtı - Sayfa 3

2 - Hafta içi günlerde de sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocukların şehirlerarası seyahatleri nasıl olacaktır?
Genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklara hafta sonlarının tamamında, hafta içi günlerde ise belirli saatler haricinde (65 yaş ve üzeri için 10.00-14.00; 18 yaş altı için 14.00-18.00) sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğinden;

-65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın hafta içi veya hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki özel araç veya toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası toplu ulaşım faaliyeti izne tabi olup seyahat izin kurullarından izin alınması gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı'ndan seyahat kısıtlamalarla ilgili açıklama! İşte merak edilen soruların yanıtı - Sayfa 4

-18 yaş altı gençler ve çocuklarımızın ise yanlarında veli veya vasileri bulunmak kaydıyla sınırlama getirilmeyen yaş gruplarının tabi olduğu kurallar çerçevesine şehirlerarası seyahatlerini gerçekleştirebilirler.