Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı ve MSB KPSS'li KPSS'siz Binlerce Sözleşmeli Personel Alacak

Askeri Personel alım ilanları İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2019 20:27

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanında Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevlendirmek üzere Sözleşmeli Er pozisyonuna 13 bin personel alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 445 sözleşmeli subay alımı yapılacağı açıklandı.

Jandarma branşında 248 erkek, 26 bayan, Personel branşında 26 erkek 4 bayan, İkmal branşında 8 erkek bir bayan, Beden Eğitimi Öğretmeni branşında 4 erkek, 1 bayan, Bakım branşında 2 erkek, 1 bayan personel alımı yapılacak.

Bunun dışında branşlara sadece erkek adayların başvuruları kabul edilecek. İnşaat Mühendisi 3, İstihkam 8, Muhabere 11, Tabip (muvazzaf) 10, Diş Tabibi (muvazzaf) 2 ve Pilot 60.

BAŞVURU KOŞULLARI

MSB ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine yapılacak alımlarda yer alan kadrolara aşağıda yer alan şartları sağlayan adaylar başvuru yapabilecek.

13 Bin Sözleşmeli Er Alım İlanı

En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak

445 Muvazzaf Subay Alım İlanı

Temini yapılacak 1’inci maddedeki tabloda belirtilen en az dört senelik lisans programlarından mezun olmuş veya kayıt tarihine (26.08.2019) kadar mezun olabilecek durumda olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Daha evvel çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, 2018 senesinde yapılan KPSS sınavında en az 65 puan, 2017 ya da 2018 senelerinde yapılan ALES‟ten en az 60 puan almış olmak.


Yorumlar