Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı göç idaresi kamu personeli alımı yapacak

İçişleri Bakanlığı bünyesine memur alımı için ilan yayımladı. Yüksek maaş ile alım yapılacak memur adayları için detaylar şöyledir.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2020 10:10

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 547 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel nitelikler kapsamında memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar sözleşmeli olarak Mütercim pozisyonunda yapılacak olup toplam alım kadrosu 5 kişiliktir. Ayrıca Başvuru şartlarını taşıyan adaylara İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Sözlü Giriş sınavı sistemi uygulanacaktır.

TECRÜBEYE GÖRE MAAŞLAR:

Mütercim kadrosuna başvuru yapacak adayların tecrübesine göre maaş durumları paylaşıldı. Bu bağlam;

5 Yıldan fazla - 4.796,72 TL

3 Yıldan 5 yıla kadar olanlar - 4.556,40 TL

3 Yıla kadar olanlar - 4.041,60TL

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
Adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Eğitim Şartı: Yükseköğretim Kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Amerikan Dili/Dil Bilimi Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim Bölümlerinden veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce Bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

YDS Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS) (A) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

KPSS Şartı: 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri KPSS puanı almış olmak kaydıyla yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 5 (beş) katı adayın içerisinde bulunmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları 24 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 28 Şubat 2020 tarihine kadar başvuruların alınmış olması gerekmektedir. Başvurular İç Göç İdaresi Genel Müdürlüğü(www.goc.gov.tr) internet sitesinde yer alan İş Talep Formu ile Genel Müdürlüğe yapılacaktır.

 

Yorumlar