Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı: 1.200 Memur Alımı Gerçekleştirecek

İçişleri Bakanlığına 1.200 Memur alımı yapılacak başvuru linki aktif halde başvuru yapılması için adaylara başvuru linkini muhakkak kullanması gerekmektedir. 

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 14:03

İçişleri Bakanlığı E-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Adaylar başvurularını nasıl ve izleyeceği yol nasıl olmalıdır. KPSS puanları kullanılarak işlem yapılması gerekmektedir. Memur alımı süresi için dikkat.

Adaylar öncelikle başvuru süresine dikkat etmesi gerekmektedir. Başvuru yapmak için e-devlet girişi yapılarak arama yerine İçişleri Bakanlığı personel alımı duyurusu yazarak ortak link adresine ulaşacaklardır. 

Burada olan 3 farklı ilan başvurusu bulunmaktadır. Öğrenim durumunuza göre lise, önlisans veya lisans için başvuru yapacaksanız o butona başvur tıklama yolu ile neticelendire bilirsiniz.

Farklı olarak aşağıda verilen link adresini tıklayıp şifre ile giriş yapıldığı zaman ilgili bölüme ulaşacaksınız. Burada sizi yine bir yol ayrımı bekliyor. Öğrenim durumuna göre tercih yaparak istenen belge yüklemesi ile sonuca ulaşabilirsiniz.

Adaylar başvurularını 26 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve aynı zamanda kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir. 

Bununla birlikte 35 yaşını doldurmayan adayların başvuruları kabul edilecektir. Lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekken her bir eğitim seviyesine göre KPSS’nin ilgili puan türünden en az 60 puan ve üzeri alınması gereklidir.

İçişleri Bakanlığı 1.200 memur alımına başvuru için tıklayın

Kılavuz için tıklayın


Yorumlar