Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 25 Bin Korucu Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Soylu daha önce Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde AK Parti ve MHP Kadın Kolları üyeleriyle bir araya gelmiş ve burada polis alımıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2019 20:34

Bakan Soylu Eyüp Sultan Kültür Merkezi’nde yapmış olduğu açıklamada, daha önce 10 bin polis alımı yapmayı hedeflediklerini fakat bu sayıyı 15 bine çıkardıklarının müjdesini vermişti.

İçişleri Bakanı Soylu’dan bir müjde daha. Diyarbakır’da gençlerle buluşan İçişleri Bakanı Soylu; bekçi, uzman erbaş ve astsubay alımları hakkında önemli bilgiler verdi.

Süleyman Soylu açıklamasında, korucu eksiklerinin olduğunu ve bu eksiği kapatmak için yeni 25 bin korucu alımı yapacaklarını ifade etti. 

Bakan Soylu’nun bu açıklamasından sonra korucu alımlarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Yeni korucu alımlarının yerel seçimlerden sonra yapılması bekleniyor.

Korucu alımın adayların; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az okur yazar olması, kamu haklarından mahrum olmaması, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olması, anayasal düzenin işleyişine karşı herhangi bir suç işlememiş olması, görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi bulunmaması, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmaması gerekmekte.


Yorumlar