Anasayfa /  Güncel

İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu!

Forbes'te 2023 yılı için Türkiye'nin en zengin kişisi seçilen İbrahim Erdemoğlu'nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki İbrahim Erdemoğlu kimdir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2023 18:00

Forbes'te 2023 yılı için Türkiye'nin en zengin kişisi seçilen İbrahim Erdemoğlu'nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki İbrahim Erdemoğlu kimdir? İşte detaylar...

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR? 

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, baba mesleği olan halı ticaretine üniversite senelerinde başladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yaptı. Hem çalışıp hem okuyan İbrahim Erdemoğlu babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda işyaşamına yön verdi. Mehmet Erdemoğlu, ahilik kültüründen geliyordu ve asla yalan söylememeyi, dürüstlükten şaşmamayı, ödemelerini zamanında yapmayı, çalışanlarının ücretini alın teri kurumadan ödemeyi, kazandığını bölüşmeyi ve hoşgörüyü benimsiyordu.

İbrahim Erdemoğlu 1962 senesinde Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te tamamladı. Aktif iş hayatına 1983 senesinde başladı. 1998 senesinde, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısı sonrası 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 senesinde polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketininhisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifinin ardından Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaştı.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu dünyaya geldiği, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Kazandıklarını bölüşmeyi ilke edindi. Camilerden, taziye evlerine, okullardan müzeye, polis merkezinden öğrenci yurtlarına, parklardan sağlık ocağına kadar pek çok yapıyı yurdumuz insanına armağan etti. En son da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.

İbrahim Erdemoğlu, gurur duyduğu çalışanları, dünya çapındaki son teknolojiyle donattığı üretim alanları, ihracat şampiyonu olduğu firmaları ile kariyer yaşamına yeni hayalleri ve hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

Yorumlar