Anasayfa /  Foto Galeri

İBB'den korkutan deprem raporu! İşte İstanbul depreminde ortaya çıkacak dehşet tablosu

İzmir'de meydana gelen yıkıcı depremin yaraları hala tam anlamıyla sarılamamışken olası bir depremde İstanbul'da meydana gelebilecek hasarın boyutu, vatandaşları endişelendirdi. İBB tarafından yayımlanan rapora göre, olası Marmara depreminde yüz binlerce bina orta ve üstü hasar alacak.

İBB'den korkutan deprem raporu! İşte İstanbul depreminde ortaya çıkacak dehşet tablosu - Sayfa 1

İzmir'de meydana gelen, 45 saniye süren ve AFAD tarafından şiddeti 6,6 olarak açıklanan yıkıcı depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yıkılan binaların birçoğunda deprem hasar raporu bulunmasına rağmen kullanılmaya devam ediliyor olması depremde yaşanan can ve mal kaybının artmasına neden oldu. Bunun üzerine akıllara, 'İzmir bu hale geldiyse olası Marmara depreminde İstanbul'da ne yaşanır?' sorusu geldi.

İBB'den korkutan deprem raporu! İşte İstanbul depreminde ortaya çıkacak dehşet tablosu - Sayfa 2

TÜBİTAK MAM, Kandilli Rasathanesi ve İBB uzmanlarının hazırladıkları çalışmalara göre; İstanbul'da, Marmara Denizi'nde  30 yıl içinde, 7 ve üstü bir deprem olma olasılığı yüzde 65…

İBB'den korkutan deprem raporu! İşte İstanbul depreminde ortaya çıkacak dehşet tablosu - Sayfa 3

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Eylül 2019'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin  ardından 'Deprem Seferberlik Planı'nı açıklamıştı. İmamoğlu, İstanbul'da hasar alacağı tahmin edilen 20 bin binaya bir yıl içinde noktasal müdahale yapılacağını, 2 yıl içinde güçlendirme çalışmalarının tamamlanacağını duyurmuştu.

İBB'den korkutan deprem raporu! İşte İstanbul depreminde ortaya çıkacak dehşet tablosu - Sayfa 4

Risk Analiz Çalışması

Bu kapsamda geçtiğimiz temmuz ayında İBB, “Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı.  Avcılar ve Silivri'de başlayan hızlı tarama yöntemleri tüm İstanbul'da risk sıralamasına göre devam edecek.  İstanbul'da toplam 1 milyon 166 bin bina bulunuyor.