Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İBB 420 personel alımı için şartları ve kadro dağılımını açıkladı

İBB farklı kadrolar için yayımladığı kamu personeli alımı için kadro dağılımı ve başvuru genel ve özel şartları açıklandı. Mezuniyete göre kadrolar şöyledir.

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2019 11:49

İBB 420 personel alımı için kadrolar ve özel şartlar açıklandı. 21 farklı kadro ile kamu personeli alımı yapılacak ve başvuru süreci 13 Aralık 2019 başlıyor.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur perosnel alımı ilanına başvuru yapacak adayların belirtilen genel ve özel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilan hakkında detayları aktaracağız.

420 PERSONEL ALIMI KADROLARI:

Eğitmen: 130
Teknisyen: 13
Tekniker: 27
Programcı: 4
Sanat Tarihçisi: 3
Arkeolog: 2
Tercüman: 2
Ekonomist: 18
İstatistikçi: 4
Matematikçi: 4
Peyzaj Mimarı: 4
Mimar: 20
Şehir Plancısı: 20
Mühendis: 96
Çocuk Gelişimcisi: 2
Ebe: 3
Hemşire: 28
Fizyoterapis: 2
Psikolog: 2
Sosyal Çalışmacı: 4
Avukat: 10
GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 420 kamu personeli alımı için adaylardan genel olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendindeki şartlara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

- Başvuran adaylardan, varsa lisansüstü öğrenim bitirenlerin diplomasının aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet) 

- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları (20/12/1989 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

- Avukat pozisyonuna başvuran adaylarda, “Avukatlık Ruhsatı Sahibi Olmak” şartı aranacaktır. Avukatlık ruhsatnamesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)

- Eğitmen pozisyonu için “Atamaya Esas Alan”, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre işlem yapılacaktır.

- Eğitmen (Kürt Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun olmak) pozisyonu için Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile açılan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını başarı ile tamamlama şartı aranacaktır

- İlan edilen pozisyonlar için, aranan öğrenimin yurtdışında bitirilmesi halinde; ortaöğretim kurumları için Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğretim için Yükseköğretim Kurulunca verilen denklik belgelerine göre işlem yapılacaktır.

- Yabancı Dil şartı aranan pozisyonlarda, 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin 6. fıkrası gereğince Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerini Belirleme Yönergesi’ne göre işlem yapılacak, sınavların geçerlilik sürelerinde ise kendi mevzuatları dikkate alınacaktır.

BAŞVURULAR:

İBB kamu personeli alımı başvuruları 13 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 17 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

Yorumlar