Anasayfa /  Foto Galeri

Hurma faydaları nelerdir? Hurmanın sağlıya yararları nedir?

Hurma, lif açısından zengin olmasının yanı sıra potasyum, magnezyum, bakır ve B vitaminleri içeriyor. Ayrıca bağışıklığımızı güçlendiren antioksidanlardan oldukça zengin bir besin. İçerdiği bu vitamin ve mineraller ile hurma ‘tam bir şifa meyvesi’ olarak nitelendiriliyor. Peki hurmanın faydaları nelerdir? İşte hurmanın sağlığa yararları...

Hurma faydaları nelerdir? Hurmanın sağlıya yararları nedir? - Sayfa 1

Hurma tok kalmayı sağlıyor hem de vitamin mineral içeriği oldukça yüksek. Ancak tüketirken dikkatli olmakta fayda var. Hurmanın 3 küçük adeti ortalama 60 kalori içeriyor ve bu bir porsiyon meyveye denk geliyor. Dolayısıyla sahur veya iftarda 2-3 adet tüketmek yeterli olacaktır. Diyabet hastalarının hurma yerken yanında yoğurt veya fındık ile badem gibi kuruyemişlere de yer vermesi gerektiğini, çünkü böylelikle kan şekeri salınımı daha kontrollü olacağını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, hurmanın sağlığımız üzerindeki faydalarını anlattı, önemli önerilerde bulundu.

Hurma faydaları nelerdir? Hurmanın sağlıya yararları nedir? - Sayfa 2

Hurmanın faydaları 
Bağışıklığı güçlendiriyor: Özellikle pandemi döneminde bağışıklık sistemi daha da önem kazandı. Ramazan’da sofraların vazgeçilmezi hurma içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklığı da güçlendiriyor. Üzerine tahin eklerseniz hurma daha lezzetli ve doyurucu olacaktır.

Hurma faydaları nelerdir? Hurmanın sağlıya yararları nedir? - Sayfa 3

Tok tutuyor: Hurmanın yanında ceviz ve badem gibi kuruyemiş tüketmenizde fayda var. Böylece kan şekerinizde ani değişiklik oluşturmayacağı için oruç tutarken halsizlik gibi sorunlar yaşamazsınız.

Hurma faydaları nelerdir? Hurmanın sağlıya yararları nedir? - Sayfa 4

Baş ağrısına karşı etkili: Hurma içerdiği magnezyumla baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabiliyor. Oruç tutarken baş ağrısı sorunu yaşıyorsanız özellikle sahurda hurma tüketmenizde fayda var. Hurmanın yanında bol su içmeyi de unutmayın, çünkü baş ağrınızın nedeni sıvı eksikliği de olabiliyor.